I do I do: dit zijn de trouwtrends van 2019
© Getty Images

I do I do: dit zijn de trouwtrends van 2019

Leestijd: 2 min

Trouwers in spe kunnen op 14 april terecht in Antwerpen voor alles wat hun huwelijkshartje verlangt. Op die dag vindt de moderne trouwbeurs I do I do namelijk opnieuw plaats. Meer dan 40 fantastische professionals verzamelen zich in het Zuiderpershuis om koppels advies te geven over trouwkleding, ringen, fotografie en veel meer.

Op 14 april gaat I do I do, de moderne trouwbeurs in het Zuiderpershuis in Antwerpen, opnieuw door. Bezielers Katrien Van den Bleeken en Eva Crauwels brengen al vijf jaar lang de beste trouwexperten samen onder een dak. Het mag dan ook niet verbazen dat het duo als geen ander de grootste trouwtrends van 2019 kan voorspellen.

/

Het wij-zien-elkaar-graag-feest

Trouwen is vandaag hipper dan ooit, maar dan niet op de traditionele manier. Steeds meer mensen kiezen voor een symbolische gelegenheid, maar dan niet binnen het instituut van het ‘huwelijk’. Veel mensen kiezen voor een feest om te tonen hoe graag ze hun partner zien en om dit te delen met familie en vrienden. Het is een trend die zich bij elke leeftijd voordoet en waar ook koppels die niet willen trouwen voor kiezen.

trouwtrends 2019

Bulli

/

Zo persoonlijk mogelijk

Meer en meer koppels kiezen ervoor om het officiële gedeelte in het gemeentehuis op een andere dag te plannen dan het huwelijksfeest. Op die manier hebben koppels veel meer vrijheid om hun dag in te vullen zoals zij het willen. Honderd procent op maat gemaakte huwelijken zijn dus een tweede grote trend die we in 2019 kunnen onderscheiden. Dat weet Katrien Van den Bleeken als geen ander: “Een intieme dag zonder dansfeest, een knalfuif met meerdere dj’s of zelfs een volledig huwelijksweekend, alles kan.”

Ook wedding planners zijn steeds populairder. Logisch, want zij geven trouwers de gelegenheid om op een optimale manier van hun dag te kunnen genieten.

/

Groen, groener, groenst

Huwelijken worden in 2019 steeds groener, en dat kan je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Steeds meer koppels kiezen ervoor om op een groene locatie te trouwen. Ceremonies worden steeds vaker buiten gehouden en ook locaties zoals een serre of verlaten schuur zijn erg in opmars.

Daarnaast kiezen veel mensen die in het huwelijksbootje stappen ook voor een milieuvriendelijk huwelijk. “Men kiest steeds meer voor duurzame en kwalitatieve materialen in plaats voor wegwerp. Ook plantaardige en veganistische menu’s zijn geen uitzondering meer en zelfs de papieren confetti wordt vervangen door lavendelknopjes“, aldus wedding planner Nathalie Curinckx van Pom-Pon.

Maar de trend kan zelfs nog verder getrokken worden. Evenementenbureau GreenMade focust zich enkel op duurzame en organische evenementen. “Wij staan ook stil bij de materialen van de gehuurde meubels, de manier waarop leveranciers hun materiaal verpakken en zelfs de herkomst van de biologische planten. Snijbloemen worden bijvoorbeeld liefst vervangen door kruidenpotjes of gedroogde bloemen. Net zo mooi, maar het gaat stukken langer mee!”, vertelt Ruben Geerincx van het duurzame evenementenbureau.

trouwtrends 2019

GreenMade

Meer lezen? Trending: trouwen op latere leeftijdEen herfsthuwelijk? De mooiste trouwjurken voor elk type bruidZo bekom je de Meghan Markle make-uplook van op het huwelijk.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: I do I do, Trouwen, Trouwtrends 2019.