Travel goals: op cruise naar Patagonië met pinguïns, panorama’s en prachtgletsjers
© Unsplash

Travel goals: op cruise naar Patagonië met pinguïns, panorama’s en prachtgletsjers

Door Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 6 min

Cruises, en met name expeditiecruises, zitten in de lift. De Belg stapt maar wat graag op een boot naar het Hoge Noorden, zo blijkt uit recente cijfers van de cruise-industrie. Maar Marie Claire zou Marie Claire niet zijn als we niet buiten de lijntjes kleurden. Dus stapten wij op een boot richting het meest zuidelijke puntje van de bewoonde wereld.

Patagonië is een reisbestemming die spontaan doet dagdromen van uitgestrekte vlaktes en prachtige vergezichten. Die eerste zijn er op deze reis minder bij (beetje moeilijk op een boot), maar aan prachtige vergezichten zeker geen gebrek. Van bij het opstaan tot zonsondergang kijk je je ogen uit. Het begint al in Buenos Aires, de mooie hoofdstad van Argentinië, waar de reis na een korte tussenstop in Londen aanvangt.

Buenos Aires – Unsplash

Buenos Aires is het type stad dat je als Belgische stedeling doet beseffen dat je eigenlijk uit een heel klein dorp komt: ze is gi-gan-tisch. In de kern wonen zo’n 4 miljoen mensen. Tel je de buitenwijken mee, dan kom je op 14 miljoen. Dat is meer dan de populatie van heel België.