Getest: zit écht alles in je poepchicque all-in hotel of cruise?
© foto Marie Geukens

Getest: zit écht alles in je poepchicque all-in hotel of cruise?

Leestijd: 4 min

Een verblijf All in, dat klinkt als: 'money is not an issue' . Je kan je lekker laten gaan, het is tenslotte vakantie. Met andere woorden, je vertrekt met het idee dat al je drankjes, eten, de nachtclub en de sportactiviteiten ook écht inclusief in de prijs zitten. Maar is dat wel zo?

Wij gingen de afgelopen jaren al eens op reis en testen voor jullie de Hillside Beach Club in Turkije, de nieuwe Club Med in Sicilië, een cruise op de Seabourn en eentje op het zeilschip The Royal Clipper uit.

Hillside Beach Club


Deze privébaai wordt helemaal alleen door dit resort ingepalmd. De ruime appartement-kamers staan terrasgewijs op de bergflank en iedereen heeft (deels) zicht op zee. Het is een erg populair resort. Maar liefst 73% van alle bezoekers keert ernaar terug. Toch blijft de prijs vrij democratisch, te meer omdat reisorganisaties flinke kortingen aanbieden. Je kan een hele recensie lezen in de Marie Claire van juli.

In

De officiële prijs start vanaf 280 euro per persoon. Daar zit vol pension in, te nuttigen in het hoofdrestaurant en één van de allerbeste hotelkeukens van het land. Water, soft drinks, bier en wijn zijn tijdens de maaltijden inbegrepen. Alle activiteiten voor de kinderen en de oppas voor de baby’s zijn gratis, evenals de faciliteiten om te sporten, thema-workshops, yoga etc. En natuurlijk ook de ligstoelen en handdoeken aan de verschillende stranden en het zoetwaterzwembad zijn er à volonté.

Uit

De minibar in je kamer is betalend. Wil je sportlessen krijgen, dan kan dat in verschillende disciplines: boogschieten, tennissen, zeilen, windsurfen, waterskiën of duiken, maar dan haal je ook je portefeuille boven. Voor zeillessen betaalden we 199,- en hadden ons internationaal zeilbrevet na twee dagen op zak. En dan zijn er nog twee heerlijke spa’s: een traditionele en een Balinese spa vervoeren je sowieso naar hogere sferen. De drankjes aan de bars zijn betalend en ook de twee romantische restaurantjes aan het water hebben een eigen kaart. Maar gelukkig blijft alles erg democratisch.

Dit hotel scoort dan ook erg hoog op allerlei beoordelingssites.

/

Seabourn

A post shared by Seabourn (@seabourncruise) on


Seabourn is het neusje van de zalm op het gebied van luxe-cruises. Het relatief kleine schip (maximum 600 mensen aan boord van de Seabourn Ovation, het grootste schip in het assortiment), vaart je door betoverende wateren tot bij spectaculaire plekken waar de grote schepen niet kunnen aanmeren. Het is dus nog exclusiever cruisen. Je kan uit 14 routes kiezen.

IN

Dat je een Seabournreisje niet voor een habbekrats op de kop kan tikken, lijkt ons gezien het ultra vijfsterrengehalte nogal wiedes. Maar eens je geboekt hebt, is het feest! Alle drankjes (champagne incluis) en de drie restaurants (waar in Alaska regelmatig een familie orka’s aan het raam komt paraderen) zijn volledig inclusief. Net als de activiteiten aan boord (bridge- of tangolessen, voordrachten,..) . Je hoeft dus niet zitten klooien met briefjes en bonnetjes om op het einde van de reis je extra rekening te controleren.

UIT

Je zit – gelukkig – niet gevangen op zo’n boot. Dagelijks meert het schip aan en zijn er een hoop activiteiten voorzien. Hier moet je wel aandachtig zijn. De meeste uitstappen van Seabourn zijn fantastisch en ook de moeite waard, maar niet allemaal. En er hangt eveneens een prijskaartje aan. Gelukkig krijg je een lijst van activiteiten met de prijs goed op voorhand toegestuurd. Enige studie hiervan is aangeraden. Als je goed kiest, wordt dit de absolute droomreis. Ook de spa, de kapper en de schoonheidsspecialiste betaal je aan boord.

Meer info: www.seabourn.com

/

De Royal Clipper


De Clipper is een zeilschip dat furore maakte in de 19de eeuw. Het kon in een recordtempo van Europa naar Amerika zeilen. Een Zweedse zeiler bouwde het perfect na en stopte er alle moderne comfort in, zoals, hoera, elektriciteit en wifi. De Star Clipper familie reist rond de wereld in 6 routes. Voor de sportieve cruiser is het (kijken naar het) sleuren met de touwen en het hijsen van de zeilen een heerlijke ervaring. En voor de romanticus ook. Voor families met baby’s (relatief klein schip max. 220 mensen aan boord) of mensen die moeilijk te been zijn (zware deuren en veel trappen), raden we deze cruise minder aan.

IN

Met hun kilometers touwen, enorme zeildoeken, zware houten klapdeuren met koperen hendels en de matrozen in blauw-wit, is de Clipper een nostalgische throwback naar de periode van de grote oversteek. De cabine is slim en compact gebouwd en ieder heeft zijn eigen privé-badkamer in marmer. De maaltijden met huiswijn en de soms hilarische activiteiten aan boord zijn gratis.

UIT

Wat zit er niet in? Havengelden, de optionele excursies aan wal, alsook persoonlijke uitgaves zoals drankjes, wasserij, fooien (in de brochure wordt 8 euro per dag gesuggereerd …), medische diensten, telefoons, cadeau’s in de sloop shop en de spabehandelingen. Maar eerlijk gezegd, de drankjes zijn zeker niet schandalig duur en de rest moet je zelf weten of je dat echt nodig hebt op vakantie…

Meer info: StarClipper.com

/

Club Med

A post shared by Club Med Ψ (@clubmed) on


De vaste waarde onder de all in vakanties. Club Med gaat al bijna zeventig jaar mee, maar probeert zich steeds opnieuw uit te vinden. De Club kiest voor chiquer en durft al eens voor adults only te gaan (Club Med in Rio de Janeiro bvb). Maar core-business blijft toch om de hele familie op hun sportieve en amusementswenken te bedienen. Er is net weer eentje vernieuwd en dat in het paradijselijke Cefalù, Sicilië. De teller van de Club Meds staat nu op 80.

IN
Zolang je geen champagne of dure likeurtjes bestelt, kan je je helemaal laten gaan aan elke bar en dat de hele dag en nacht lang. De meerdere restaurants (buffet of à la carte) zijn gratis, net zoals de sportactivitieten en kan je de meeste lessen zomaar meepikken. De hammam en de sauna staan ook ter jouwer beschikking.

UIT
Voor je aankomt, breng je zelf een hoop in orde: de vlucht (zorg dat je bagage niet te zwaar is!), de vaccinatiekaart, eventueel een paspoort.
Wil je persé dat premium drankje (bvb. champie of whisky), dan betaal je er zelf voor, evenals voor al je persoonlijke souvenirs en aankopen in de winkeltjes van het Club Med dorp. Je moet ook wat over hebben voor je spa-behandelingen. En als je zonder vuile was naar huis wil, dan geef je nog een centje uit aan de wasserette.

Meer info: Clubmed.com

 

 

 

 

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: All in hotels, Club Med, Cruise, Hillside Beach Hotel, Seabourn, Star Clipper, Turkije.