Belgische verlovingsringen: welke merken/winkels zijn er?
© Instagram @mathieuterryn

Belgische verlovingsringen: welke merken/winkels zijn er?

Leestijd: 5 min

Mathieu Terryn, frontzanger van Bazart, vroeg deze maand zijn vriendin Marie Wynants ten huwelijk in Sri Lanka. Daarvoor liet hij een ring maken bij de Antwerpse juwelenontwerpster Isabelle Bergman. Het kleinood zette België op zijn kop en zette ons aan het denken? Welke prachtige Belgische juwelenlabels voor verlovingsringen zijn er nog? Op prospectie door blingbling Belgenland.

/

Bergman Jewels

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Haute Couture Jewellery (@bergmanjewels) le

Een knipoog naar art deco 

De Antwerpse Isabelle Bergman ontwerpt eclectische sieraden die perfect passen bij vrouwen die een unieke touch willen geven aan hun stijl. Het is haar missie om steeds de allerbeste kwaliteit na te streven en klassieke eenvoud te combineren met verfijnde glamour. De juwelen van Isabelle Bergman kan je het best omschrijven als hedendaags met een knipoog naar art deco. Door de onverwachte kleurencombinaties springen deze tijdloze, sprankelende kunstwerkjes meteen in het oog.

Het signature sieraad (zie foto)  van Bergman Jewels bestaat uit een aquamarijn en een topaas. Door twee verschillende edelstenen te gebruiken, creëerde Isabelle Bergman een prachtige kleurschakering. Beide stenen zijn omringd door kleine, pure diamantjes die in rosé goud zijn ingezet.

Alle info, hier.

/

Elliot & Ostrich

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Elliot & Ostrich Jewellery (@elliotostrichjewellery) le

Belgische betaalbare luxe “for women who want to write their own story”

Designer Jennifer Elliot (‘Elliot’) groeide op tussen de diamantairs en goudsmeden, en vond na enkele omwegen als juriste en marketeer, haar passie en roeping om zich om te scholen tot ‘gemmologe’. Deze Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots en de Belgisch-Britse nationaliteit staat bekend voor haar betaalbare luxueuze creaties – zowel ringen, kettingen, armbanden als oorbellen – in 18-karaat goud bezaaid met magnifieke diamanten en kleurrijke edelstenen. Jennifer streeft naar puur vakmanschap en hoogwaardige kwaliteit. En een collectie die je makkelijk kan mixen, matchen, en personaliseren.

Voor verlovingsringen in het bijzonder, zorgt Jennifer er persoonlijk voor dat klanten op zoek gaan naar een juweel dat echt bij hen past. Dat gaat van een unieke vorm of bijzondere kleur van edelsteen tot een ‘hand styling advies op maat’. Bij bruidjes zal ze bijvoorbeeld ook nadenken over de trouwring die bij de verlovingsring moet passen. Deze service typeert het karakter van Jennifer als perfectionist en als designer die elk juweeltje en de zoektocht ernaar, als haar persoonlijke missie ziet, en haar creaties dan ook met veel liefde en trots wil afgeven. 

verlovingsring

Michele, petite kissed diamond solitaire ring, 2 269,002 294,00

De kostprijs van een Elliot & Ostrich-juweel bedraagt gemiddeld tussen de € 500 en € 2.500. Meer info, hier.

Lees ook: Ringen stapelen, zo doe je dat. 

/

Dazibao

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dazibao Antwerp 💎 (@dazibaojewelry) le

18-karaats goud in een strak en modern jasje 

Een dikke twee jaar geleden waagde de toen amper 23-jarige Camille Coppens zich aan haar eerste juwelencollectie onder de naam Dazibao. Geen wilde gok, maar wel een weloverwogen beslissing aangemoedigd door een levenslange kinderdroom en een enthousiaste schoonvader, want schoondochter van een gerenommeerde Antwerpse diamanthandelaar, hing ze in haar jeugd rond in de werkplaats waar edelstenen in onbewerkte staat aankomen. Na haar studies besluit ze algauw om zelf juwelen te ontwerpen, en al snel valt haar strakke en moderne stijl op in het Belgische juwelenlandschap.

“You are the designer, we are the crafters”, luidt de tagline, want bij Dazibao staan maatwerk en personalisatie centraal, en al zeker in de creatie van verlovingsringen. Met de hand gemaakte juwelen tegen onklopbare prijzen, dat is Camilles troef.

Hoe gaat het in zijn werk? Klanten geven vooraf hun wensen en budget door en daarna gaat een team van professionelen op zoek naar een selectie van stenen. Daarop volgt een persoonlijke gesprek in de Antwerpse kantoren met uitgebreid advies. Gewapend met vergrootglas, 3D-foto’s en uitleg van de gemmoloog, zorgt Camille er persoonlijk voor dat elke klant een ring naar zijn hart vindt.

Juwelen vanaf €500. Meer info, hier.

/

Jochen Leën

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Beyond Jewellery (@jochenleen) le

Gepassioneerd door edelstenen, goudsmit van opleiding en in het bijzonder van wat waarschijnlijk de grootste collectie edelstenen is in de Benelux… Juist, ja! Jochen Leën.

Jochen Leën is een Belgische juwelenontwerper die wereldwijd bekend staat om zijn gebruik van niche edelstenen. Zijn flamboyante juwelen kenmerken zich door hun uitmuntende kwaliteiten en unieke bezetting. Leën startte in 2008 met de promotie van zijn eigen collectie, en lanceerde op minder dan tien jaar tijd een juwelenstudio in Lanaken, en een galerij in Antwerpen en Tucson (USA).

jochen-leen-verlovingsringen

Alle info vind je op de website.

/

Maison de Greef

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Maison De Greef 1848 (@maisondegreef1848) le

172 jaar en 7 generaties aan expertise en know how

Het kiezen van een ring die je liefde verzegelt, is een levensfase die speciale aandacht verdient, vindt Maison De Greef. Daarom biedt het huis een waaier van diensten, van privé-consultaties tot gepersonaliseerde gravures, het op maat stellen van uw ringen, het onderhoud en het controleren van de zetting van uw diamanten.

Wie zijn smaak niet vindt in de exclusieve collecties, of liever zijn creativiteit de vrije loop laat, kan beroep doen op de diensten op maat. Door middel van individuele schetsen en ontmoetingen, komen jij en de Maison samen tot de ultieme verlovingsring.

 

White gold ring 1848 model set with an emerald cut diamond, 20.500€

Lees ook: Juwelenshopping: 17 fijne ringen voor elk budget. 

/

Stavros Sisters

 

Voir cette publication sur Instagram

 

My fav trio in the 🇬🇧 ➕waves ➕curvy ring

Une publication partagée par @ stavros_sisters le

Grieks geïnspireerde, handgemaakte, 18-karaatse kleinoden

Onder het label Stavros Sisters ontwerpen de zussen Trissia, Jasmin en Hannah fijne juwelen in goud en diamant. Met een diamantair als vader zijn de zussen Stavropoulos al hun hele leven thuis in de fascinerende diamantwereld. Ze laten zich voor hun collecties inspireren door hun Griekse roots.

Daarnaast speelt ook hun huidige woonplaats een belangrijke rol. Ze werken steeds met Antwerpse diamanten en hun collecties weerspiegelen het handwerk en vakmanschap waarvoor de diamantstad wereldwijd erkenning krijgt. Het resultaat zijn eenvoudige maar krachtige ontwerpen met een tijdloos karakter.

€800

/

Silvius Druon

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Silvius Druon Jewellery (@silvius.druon) le

Diamanten broers uit Antwerpen 

Silvius Druon is een op-en-top Antwerps high-end juwelenmerk dat 2 jaar geleden werd opgericht door de broers Stefan en Dennis Leemans. Zij zijn tweede generatie diamantairs en hebben samen al meer dan 30 jaar ervaring in het vak. Noem ze gerust diamantexperts.

Silvius Druon heeft ook een uitgebreid aanbod aan verlovings- en trouwringen. Allemaal vervaardigd in 18k wit, geel of roze goud en afgewerkt met de mooiste diamanten. Je kan er trouwens ook terecht om een ring helemaal naar wens te laten maken. Het merk maakt enkel gebruik van gecertificeerde en conflictvrije, natuurlijke diamanten en werkt samen met de beste goudsmeden en diamantzetters van Antwerpen. Alleen het beste is goed genoeg voor Silvius Druon.

Silvius Druon is de exclusieve partner van Diva, het diamantmuseum van Antwerpen. De flagship store bevindt zich op de eerste verdieping van het museum op de Antwerpse Suikerrui.
Tot slot nog een leuk weetje: Silvius en Druon zijn de voornamen van de bekende Antwerpse folklorefiguren Brabo en Antigoon. Toevallig hebben ze ook dezelfde initialen als Stefan en Dennis. Vandaar de naam van het merk.
/

StAEN

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par stAen (@staenjewellery) le

Antwerps en atypisch 

Antwerpenaar Stijn Van der Auwera ontwerpt atypische juwelen onder zijn eigen label stAen. De voorbije jaren maakte hij vooral naam met een uitgebreid aanbod unieke en personaliseerbare trouw- en verlovingsringen. Daarnaast vind je er ook verschillende thematische collecties terug waarbij een nostalgische of speelse knipoog nooit ver weg is.

Jarenlang vond je stAen, het juwelenmerk van Antwerpenaar Stijn Van der Auwera, in de Volkstraat op het Zuid, maar sinds kort kan je terecht op de Oudeleeuwenrui, waar Stijn je verwelkomt in een gloednieuw en lichtrijk pand tegenover het Felix Pakhuis. In de winkel kunnen koppels de verschillende toonmodellen bekijken om vervolgens samen met Stijn hun ideale combinatie samen te stellen.

Leuk detail: de komende twee jaar geven Antwerpse koppels elkaar het jawoord in het Felix Archief. Deze locatie is tijdens de verbouwingen van het stadhuis immers trouwzaal van dienst. Tot slot stelt Stijn de winkelruimte ook beschikbaar voor andere juwelenontwerpers, dus er valt altijd wel wat nieuws te bewonderen.

 

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Bruidsjuwelen, Trouwen, Verlovingsring.