Fly me to the moon: 10 magische maanlandschappen op aarde
©

Fly me to the moon: 10 magische maanlandschappen op aarde

Leestijd: 2 min

Aanstaande zaterdag (20 juli) is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Toch hoeft niet iedereen de ruimte in om het maanlandschap te verkennen: vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl weet precies waar de tien meest adembenemende maanlandschappen op aarde te vinden zijn.

Armstrong

Op 20 juli 1969 landde de maanlander ‘Eagle’ op de maan. Astronaut Neil Armstrong klom aan boord en was de eerste persoon die ooit voet op de maan zette. 50 jaar later is het mogelijk om deze historische gebeurtenis zelf te ervaren door een van de weinige landschappen op aarde te bezoeken die door vulkanische kraters, valleien en rotsachtige woestijnen veel weg hebben van de maan.

Ontdek hieronder de top tien maanlandschappen op aarde geselecteerd door momondo:

/

Salar de Uyuni, Bolivia

Het maanlandschap van Bolivia is te danken aan ’s werelds grootste zoutvlakte, gevormd door de transformatie van prehistorische meren. Hoewel het dichterbij de zeespiegel ligt dan bij de maan, ligt het alsnog op een indrukwekkende hoogte van 3650 meter. Wanneer er regen valt verandert het landschap in ’s werelds grootste spiegel. Een retourtje kost gemiddeld € 1.135

Ecoreizen, iets voor jou? Ontdek 5 reizen die onze planeet zo weinig mogelijk belasten. 

/

White Island, Nieuw-Zeeland

Een lange reis, maar gelukkig korter dan naar de echte maan – White Island is het enige vulkanische eiland van Nieuw-Zeeland. De vulkaan is slechts 2 kilometer breed en ligt minder dan 50 kilometer van de kust van het grote Noordereiland verwijderd. De vulkaan maakt al sinds 1700 voortdurend vulkanisch gas vrij. De beste vliegroute is via Auckland, retour voor gemiddeld € 1.023.

Nieuw-Zeeland is een populaire backpackbestemming. Benieuwd naar de top 6 trekpleisters voor avonturiers?

/

Zhangye National Park, China

Zhangye National Geopark is gelegen in de noordelijke uitlopers van het Qilian-gebergte en heeft een totale oppervlakte van 322 vierkante kilometer. Het landschap ligt in de provincies Linze en Sunan en staat bekend om zijn buitenaards gekleurde rotsen die al 24 miljoen jaar oud zijn. Zonder directe vluchten vanuit Nederland is dit een perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers. Retourtickets kosten gemiddeld € 654.
/

Landmannalaugar, IJsland

Landmannalaugar ligt in de hooglanden van IJsland en is een van de beroemdste maanlandschappen op aarde. Met ruige bergen, diepe valleien en een actieve vulkaan waar gedroogde lava de omgeving een onmiskenbare maanvibe geeft. Het is een van de goedkoopste maan-lookalikes om te bezoeken met vluchten naar het nabijgelegen Reykjavik voor zo’n € 238.

/

Haleakalā National Park, Hawaii

Gelegen op het eiland Maui is de omvang van dit nationale park meer dan 33.000 hectare. De vertaling van Haleakala is ‘Huis van de zon’, een passende naam vanwege de prachtige zonsopkomst en zonsondergang vanaf de top. Ook de 720 meter diepe, slapende vulkaan draagt bij aan het ongeëvenaarde maanlandschap. Gemiddelde prijs retourticket: € 657

/

Valle de la Luna, Chili

Gelegen in de Atacama-woestijn werd gedurende afgelopen millennia het steen- en zandlandschap gevormd door wind en water, waardoor Valle de la Luna zijn maanachtige looks kreeg. Het landschap is zelfs zo vergelijkbaar met de maan dat er een prototype voor een maanvoertuig werd getest. Gemiddelde retourprijs: € 700

/

Bisti/De-Na-Zin Wilderness Area, Nieuw-Mexico, Verenigde Staten

Een uitgestrekt wildernisgebied van 45.000 hectare. Je vindt dit verlaten en zwaar geërodeerde landschap in Nieuw-Mexico. Het wordt ook wel de ‘Badlands’ genoemd en is het makkelijkst bereikbaar via Las Vegas – een locatie waar je zeker een gokje op kunt wagen. Gemiddeld retour: € 585.

/

Bardenas Reales, Spanje

Bardenas Reales in het noorden van Spanje is een semi-woestijn die bestaat uit okerklei, kalksteen en zandsteen. Het landschap wordt gedomineerd door de Barrancas: gedroogde rivierbeddingen die door het landschap zigzaggen. Je kunt er vrij voordelig naartoe vliegen met retourvluchten voor gemiddeld € 188 vanuit Nederland.

/

Fish River Canyon, Namibië

Fish River is de grootste kloof in heel Afrika die gelegen is in Zuid-Namibië. Het ravijn is 160 kilometer lang en tot 550 meter diep. Via de verschillend kijkplatformen krijgen bezoekers een perfect zicht op het maanlandschap. Vluchten naar dit relatief onbekende wonder kosten retour gemiddeld € 809.

Op huwelijksreis in Namibië? Tegen deze 7 honeymoon destinations zeg je vast en zeker “ja”.

/

Timanfaya National Park, Lanzarote

Timanfaya National Park is een van de meest toegankelijke maanlandschappen voor Belgen en is te vinden op het populaire eiland Lanzarote. Het bestaat volledig uit vulkanische grond en de stoomgeisers zijn een leuke attractie voor toeristen. Gemiddelde retourprijs: € 209. Tickets zijn vaak goedkoper buiten het hoogseizoen.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Bestemmingen, Reizen, Travel.