Lekker, milieuvriendelijk en voordelig
Met het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home kan je met slechts één druk op de knop fris, gefilterd en zelfs bruisend mineraal water tappen; lekker, goed voor je portemonnee en voor het milieu! Je reduceert er namelijk niet alleen plastic afval mee, maar ook de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van flessenwater. Ter vergelijking: de CO2-uitstoot bij GROHE Blue Home ligt 61% lager dan bij flessenwater én je bespaart tot 60% vergeleken met water dat je in de winkel koopt. Daar klinken we op met deze drie fantastische mocktails, bedacht door bekende mixologists!
RASPBERRY MOCKTAIL – ROGER VAN DAMME
Ingrediënten:
- 25 ml frambozenpuree
- 25 ml violette siroop
- 20 ml rietsuikersiroop
- 35 ml limoensap
- 35 ml GROHE Blue bruiswater
Zo gemaakt:
- Mix de frambozenpuree, violette siroop, rietsuikersiroop, limoensap en een kwart kopje koud water in een blender tot een gladde massa.
- Breng de gladde massa over naar een luchtdichte container, dek af en laat afkoelen tot het koud is.
- Veeg het schuim van de gladde massa. Giet in een glas gevuld met ijs en werk af met bruisend GROHE Blue water.
- Roer zachtjes om zodat de smaken met elkaar mengen en voeg een takje munt toe.
COLD BREW MET ZWARTE THEE – GRZEGORZ LAPANOWSKI
Ingrediënten:
- 8 g zwarte thee
- 1 l GROHE Blue water
- GROHE Red water
- Optioneel: citroensap en honing
Zo gemaakt:
- Giet een kleine hoeveelheid kokend GROHE Red water op de theeblaadjes om ze te laten wellen.
- Haal de theeblaadjes uit het water en doe ze in een afsluitbare bewaardoos.
- Giet er koud gefilterd water in en bewaar in de koelkast gedurende 12-15 uur.
- Na 12-15 uur is je cold brew klaar. Giet deze in een glas en werk naar eigen smaak af met wat citroensap en honing.
THE GROHE BLUE COLLINS MOCKTAIL – NICOLAS DECLOEDT
Ingrediënten:
- 1,5 cl citroentijmsiroop (40 g biologische citroentijm, 500 g biologische rietsuiker, 500 ml water GROHE Blue)
- 1,5 cl oreganosiroop (40 g biologische verse oregano, 500 g biologische rietsuiker, 500 ml water GROHE Blue)
- 3 cl biologisch citroensap
- Bruisend water GROHE Blue
- Ijsblokjes
Zo gemaakt:
-
- Meng het citroensap, de tijmsiroop en de oreganosiroop in een glas.
- Voor de siropen: Meng het GROHE Blue water en de suiker, laat op een laag vuurtje doortrekken tot je een siroop verkrijgt. Voeg er de citroentijm aan toe. Zeef door een fijne zeef, idem voor de oreganosiroop.
- Voeg ijsblokjes toe en werk af met Bruisend water GROHE Blue.
grohe.be
Lees ook:
4 heerlijke en magere recepten van topchef Anne Sophie Breysem
Ik koop Belgisch: de fijnstee beautywebshops van eigen bodem