Woman to watch: Gertrude Tavernier
©

Woman to watch: Gertrude Tavernier

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Gertrude Tavernier.

/

Gertrude Tavernier

  • 35 jaar
  • Geboren in Roeselare
  • Globetrotter die Berlijn, Bali en België haar thuis kan noemen
  • Oprichter van het platform en de app Maeve
  • Opleiding: Master in Farmaceutische Wetenschappen aan UGent. Later ook een doctoraat in Farmaceutische Wetenschappen behaald aan dezelfde instelling. Voor haar doctoraat combineerde ze mRNA nanotechnologie met stamcelonderzoek.
  • Carrière: Tijdens haar twee laatste doctoraatsjaren verhuisde Gertrude naar Berlijn voor een samenwerking met het Max Planck Instituut. Hierna, in december 2012, startte ze als freelance medisch schrijfster terwijl ze zich verdiepte in Oosterse geneeskunde en movement studies. In 2016 startte ze met het organiseren van gezondheidsretreats over de hele wereld. Onlangs lanceerde ze haar platform en app Maeve.
  • Motto: Don’t take things too seriously but do them properly.

Lees ook: Woman to watch: Aline Knoll.

/

Why a power woman

Gertrude Tavernier

Pers

Waarom kozen we deze week voor Gertrude Tavernier? Heel simpel… Ze is een durver die tegen de stroom in zwemt.
Als het op gezondheid aankomt, focussen we ons al jaar en dag op drie dezelfde pijlers: beweging, voeding en slaap. Af en toe is er aandacht voor mindfulness, maar daar stopt het ook. Dat stoorde Gertrude. Waarom is er weinig tot geen aandacht voor het ontdekken en cultiveren van onze seksuele gezondheid en beleving?
Daarom ontwikkelde ze zelf een guided masturbation-platform dat audiosessies aanbiedt om je eigen seksualiteit te ontdekken en ontplooien. Zelfs haar grootmoeder die 70 jaar oud is en een eerder conservatieve visie over seks heeft, erkende dat haar platform een waardevolle bijdrage kan leveren aan vrouwen hun (seksuele) gezondheid. “Dit was voor mij de ultieme motivatie die ervoor zorgde dat ik Maeve wel moést creëren”, aldus Gertrude.
/

With Maeve

Maeve is een sensuele audio guide, voornamelijk gericht op vrouwen, om het taboe rond zelfbevrediging te helpen doorbreken. Sensualiteitsbeleving moet volgens Gertrude een onderdeel van ieders gezondheidsroutine worden, pleasure is good for you, zoals ze zelf aanhaalt. “Er is heel wat onderzoek dat de voordelen aantoont van een gezonde seksualiteitsbeleving, zowel mentaal als fysiek”, aldus Gertrude. “Jezelf leren kennen, jezelf plezieren, je eigen lichaam in al haar unieke schoonheid bewonderen, jezelf graag zien. Daar draait het uiteindelijk om.”
Maeve

Pers

De audio guide kun je zowel zelf als met je partner samen beluisteren. Op die manier kan je elkaar samen (her)ontdekken en op een nieuwe manier verbintenis vinden. De sessies worden door experts zoals relatietherapeuten, seksuologen, orgasmic life experts… geschreven en vervolgens ingesproken door een team van diverse stemacteurs en -actrices. Maeve’s geluidsingenieur bewerkt deze geluidsopnames dan tot een bijzondere audio-ervaring. Dit alles zit verpakt in een zeer elegante en eenvoudig te gebruiken app.
Je kan de app downloaden via de Apple store, binnenkort ook verkrijgbaar op Google Play. Meer informatie over Maeve vind je op www.withmaeve.com.
Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Sophie Jongejan.

Tags: Gertrude Tavernier, Maeve.