De beauty- en badkamergeheimen van Sabine Peeters
© Maria Langmans

De beauty- en badkamergeheimen van Sabine Peeters

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Veel buitenlucht, een beetje blush en genotvolle maar pijnlijke massages: visagiste en body activist Sabine Peeters over haar beautygeheimen.

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Ik ben een ochtenddoucher. Ik vind douchen een heerlijke manier om wakker te worden en sta graag fris op de set. Tijdens mijn job sta ik heel dicht bij mensen, voor hen, en voor mezelf natuurlijk, ruik ik graag lekker. Na het douchen, ga ik met micellair water over het gezicht, breng ik oogcrème, serum en dagcrème aan. Als ik moet gaan werken, trek ik 10 minuten uit om me snel op te maken: concealer, poeder, oogschaduw, mascara en go! Als ik van thuis uit werk, doe ik quasi nooit make-up op en laat ik mijn huid graag ademen.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Tegen de avond heb ik meestal heel droge ogen, dus haal ik mijn make-up er liefst zo snel mogelijk af. Graag met een face wash die schuimt, gevolgd door micellair water of een tonic. En ik smeer weer een serum en een herstellende nachtcrème. Oh ja, en ik poets mijn tanden natuurlijk.”

Welk beautyproduct kan je niet missen?

“Mijn sheet masks met hyaluronzuur van Eucerin. Ze voelen zo heerlijk en zijn een boost van hydratatie. Ik krijg er een mooie glow van. Het Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder, een multi-inzetbaar product. Ik gebruik het als ochtendserum, avondserum en primer. De Back to Iceland Peeling Cream van Thank You Farmer. Ik kreeg het product ooit als perscadeau en gebruik het sindsdien elke week voor ik mijn masker aanbreng. Ik heb een gevoelige huid en verdraag weinig peelings en scrubs. Maar deze voelt zacht aan en is effectief.”

Favorieten van Sabine Peeters

Maria Langmans/RV

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Ik heb enkele nekrimpels waar ik een beetje onzeker over ben. Vroeger woog ik meer, en sinds mijn gewicht een beetje gezakt is, zit ik met huidoverschot in die regio. Ik smeer er regelmatig een speciale olie op, maar die stelt teleur. Dus moest er crème bestaan die mijn hals terug wat strakker krijgt, ben ik een gelukkige vrouw.”

Je lievelingsbeautyadresje?

“Ik heb een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd, dus doe mijn verzorgingen zelf. Waar ik wel van kan genieten is een zalige massage, maar ik ben er kieskeurig in. Een goede massage moet tussen genot en pijn zitten. Dus meestal ben ik teleurgesteld omdat er niet genoeg kracht achter zit. Mijn favoriete massage kreeg ik bij Lovina Spa in Brussel.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Hydratatie, een beetje blush en vooral: buitenlucht! Ik zie er meteen 10 keer frisser uit na een flinke wandeling in de bossen of in het park.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Ik denk niet dat ik me ooit aan microblading ga wagen. Ik heb daar nog niet vaak een sterk resultaat mee gezien. Het maakt het gelaat vaak zo hard en bepaalt de expressie te veel. Ik ben daar bang van.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Vroeger dacht ik dat het me niet veel zou deren, maar nu de rimpeltjes, putjes en slappe huidjes beginnen te verschijnen, sta ik toch wel meer stil bij ouder worden. Ik ben geen tegenstander van plastische chirurgie en zie me misschien ooit wel een ooglift overwegen. Maar ik probeer het verouderende lichaam te relativeren. Het is wat het is. Ik doe wat ik kan om het te beschermen tegen de zon, te hydrateren en verzorgen. Het moet maar volstaan.”

Je favo beautytip?

“Benader make-up op een speelse manier, niet als een masker waar je je achter wil verbergen.”

Vond je dit interessant? Lees dan hier ook: De beauty- en badkamergeheimen van Nanja Massy, Julie Geilenkirchen en Tamara De Mey.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Skincare.