4 heerlijke en magere recepten van topchef Anne Sophie Breysem
© Pers

4 heerlijke en magere recepten van topchef Anne Sophie Breysem

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Anne-Sophie Breysem is een echte topchef en weet hoe je met weinig ingrediënten een heerlijk, maar gezond gerecht kan bereiden. In samenwerking met WW hoopt ze Vlaanderen te helpen naar een gezonder leven. Wij selecteerden vier van haar gerechten uit de WW+ app.

/

Kabeljauw met gevulde aardappel, spinazie en grijze garnalen

WW

Pers

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 200 g kabeljauw
  • 300 g visfumet
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 2 middelmiddelgrote aardappelen
  • 400 g veldsla
  • 1 middelgrote sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 limoen
  • 300 g grijze garnalen
  • 65 g lichte zure room 15% V.G.
  • 3 koffielepels sojavetstof, voor bakken en braden

Bereiding:

  1. Maak de aardappel schoon en prik er gaatjes in.
  2. Verwarm de oven op 200°C. Bak de aardappel 60 tot 90 min. Controleer of ze gaar zijn.
  3. Snij de knoflook (hou hier de helft van apart), bieslook, peterselie fijn en meng met de zure room. Kruid af met peper en zout.
  4. Pel de garnalen en hou de schalen bij.
  5. Snij de sjalot fijn, laat 1 koffielepel sojavetstof smelten in een pan, bak hier de sjalot en het overige van de look tot glazig, voeg hieraan de veldsla toe(hou een paar stukjes apart voor te dresseren) en bak deze mee.
  6. Smelt 1 koffielepel sojavetstof en voeg hier de garnaalschalen en tomatenpuree aan toe en laat effe stoven tot de garnalen en roze kleur krijgen. Blus dit met de visfumet en laat dit reduceren.
  7. Vul de aardappelen met de gebakken veldsla, garnalen en de dressing.
  8. Smelt 1 koffielepel sojavetstof in een pan en bak de kabeljauw op velkant aan, gaar verder in de oven voor 5-8 min.
  9. Bestrijk het bord met de dressing, leg hier de aardappel op, erlangs de vis en werk af met nog wat garnalen en verse veldsla en de jus.
/

Consommé van paddenstoelen met soja en ei

WW

Pers

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 g bruine champignons
  • 100 g shiitakes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 3 middelgrote lente-uien
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 koffielepels sesamzaadjes
  • 2 koffielepels olie
  • Koriander (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • 40 g volkoren noedels, ongekookt

Bereiding:

  1. Kook het ei halfzacht en laat het schrikken in ijswater.
  2. Snij ondertussen de bruine champignons in vier en snij de onderkant van de shiitakes af. Snijd de knoflook fijn. Stoof deze samen met de champignons aan in een pan met de olie, kruid af met peper.
  3. Als de champignons bijna gaar zijn voeg je water toe tot ze net onderstaan en voeg je de sojasaus toe. Voeg hier ook de noedels aan toe Laat dit ong. 5 min zachtjes koken.
  4. Snij ondertussen de lente-ui fijn en pel het ei en snij dit in twee.
  5. Als de champignonbouillon voldoende getrokken heeft voeg je de lente-ui en het halve ei toe en werk af met de sesamzaadjes en de koriander.
/

Salade van bieten met gerookte paling, aardappel en framboos

WW

Pers

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 2 middelgrote, gekookte rode bieten
  • 2 middelgrote, gekookte gele bieten
  • 2 middelgrote Granny Smith appels
  • 200 g gerookte paling
  • 400 g krieltjes met schil
  • 2 middelgrote sjalotten
  • 100 g verse frambozen
  • 100 ml rode bietensap
  • 40 ml sushiazijn
  • 200 g magere yoghurt
  • 200 g rucola
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereiding:

  1. Kook de krieltjes met schil beetgaar in een pot met gezouten water.
  2. Hou een paar frambozen apart en meng de rest met de yoghurt en rode bietensap en de sushiazijn. Mix tot je een lopende vinaigrette krijgt en kruid af met peper en zout.
  3. Snij de bieten, appel, paling, krieltjes en sjalot, besprenkel de bieten met de resterende sushiazijn en kruid af alles af met peper en zout.
  4. Begin met de aardappelen te schikken, daarna de bieten, paling en appel.
  5. Werk af met extra vinaigrette en de rucola.

Tip: hier vind je een stap voor stap gids voor het dresseren van je bord bij dit gerecht. Net zoals bij een restaurant.

/

Carpaccio van coquilles, avocado, pompelmoes en granny smith

WW

Pers

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 6 sint-Jacobsvruchten
  • Een halve avocado
  • 1 middelgrote rode pompelmoes
  • 1 kleine Granny Smith appel
  • Citroensap (naar smaak)
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel sushiazijn
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 2 sneden wit brood

Bereiding:

  1. Open de coquilles en verwijder de noten, spoel deze grondig onder koud water.
  2. Schil de pompelmoes à vif en snij er mooie partjes uit.
  3. Snij blokjes van de avocado, besprenkel met het citroensap voor de kleur te behouden.
  4. Snij de appel in dunne plakjes en snij hier reepjes of driehoeken uit. Besprenkel ook met citroensap voor de kleur te behouden.
  5. Hou een paar blaadjes dille en munt apart voor de afwerking en mix de overige dille blaadjes samen met de olie en de sushiazijn.
  6. Toast de sneden brood en snij hier driehoekjes van.
  7. Snij de coquilles in dikke plakjes, kruid af met peper en zout en schik ze mooi op een bord.
  8. Plaats hier willekeurig de partjes pompelmoes, blokjes avocado en reepjes appel en brood tussen en besprenkel met de vinaigrette.
  9. Werk af met de takjes dille en munt, en eventueel wat viooltjes.

Lees meer Marie Claire op: Recept: dessert met matcha, mascarpone en chocolade, In de ‘Pasta Academy’ leer je pasta maken als een echte Italiaanse en Wel vetten, geen koolhydraten: dit wil je weten over het ketodieet.

Tags: Anne-Sophie Breysem, Recepten, WW.