Ik koop Belgisch: de fijnste beautywebshops van eigen bodem
© Getty Images

Ik koop Belgisch: de fijnste beautywebshops van eigen bodem

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Cyber Monday of niet: wij kopen lokaal en duurzaam, ook de beautyproducten in onze make-up tas en badkamer. Op de 12 door ons geselecteerde Belgische e-shops valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken, krijg je tips en tricks à volonté, is de service steeds persoonlijk en komen de bestelde pakjes op tijd aan.

/

1 Clothilde

Clothilde is een online en fysieke winkel (in Aalst) die in 2019 werd opgericht door Chloé Matthieu en Dries De Kimpe. De unieke verzorgingsproducten van de concept store zijn bestemd voor klanten die een duurzame levensstijl nastreven. De slow beauty store breidt haar collectie alsmaar uit met nieuwe eerlijke en natuurlijke schoonheidsproducten.

Onze favoriet:

www.clothilde.be

/

2 The Soul Store

Ellen Vandamme, bezielster van The Soul Store, selecteert merken op basis van hun ingrediënten, verpakking en verhaal. Duurzaamheid en ecologie zijn de gemene delers die alle merken verbindt. De webshop verzamelt een ruim aanbod aan beautyproducten maar je vindt er ook ecologische schoonmaakproducten die je door hun mooie verpakking gerust in een plekje in je interieur kan geven.

Onze favoriet:

www.thesoulstore.be

/

3 Senteurs d’Ailleurs

Senteurs d’Ailleurs begon als een kleine familiezaak met producten uit de Provence en groeide uit tot één van Europa’s grootste luxeparfumerieën met nichemerken uit heel de wereld. Het opzet van de Brusselse boetiek: kwalitatieve namen aanbieden die je niet in het commerciële circuit kan vinden, zoals Diptyque, Aesop, La Mer en L’Artisan Parfumeur. De e-shop werd onlangs in een nieuw jasje gestoken.

Onze favoriet:

www.senteursdailleurs.com

/

4 Parfuma

Een andere klassieker – de Antwerpse tegenhanger van Senteurs d’Ailleurs – is Parfuma. Ook hier vind je de crème de la crème wat cosmetica, make-up en parfumerie betreft. Naast de fysieke winkels – in Antwerpen en Wijnegem – lanceerde Parfuma in 2009, als één van de eerste parfumerieën in België, een webshop.

Onze favoriet:

www.parfuma.com

/

5 Ada Studios

Carolina Pizzutillo van Ada Studios verkoopt niet enkel crèmes, serums en zalfjes maar ook tools om thuis wellness rituelen te creëren zoals heilzame thee en local roasted koffie, wierrook, kaarsen en relaxerende kruidensigaretten. Alles om je goed te voelen, zowel van binnen als van buiten.

Onze favoriet:

www.ada-studios.com

/

6 Blos

Blos werd 4 jaar geleden gelanceerd door visagiste Kim Maes. Op haar e-store biedt Maes een zorgvuldige selectie van verantwoorde, hoogwaardige en bijzondere verzorgingsproducten, make-up, geuren en huisspullen aan. Enkele Blos-klassiekers: Susanne Kaufmann, Verso Skincare, Ilia en Grown Alchemist.

Onze favoriet:

www.blos-shop.com

/

7 Be-oo-kay

Eigenares Helen Willems doopte haar e-shop – de enige Belgische website die uitsluitend Aziatische cosmetica aanbiedt – Be-oo-kay. Een positieve boodschap waarbij elke lettergreep een betekenis heeft. ‘Be’ staat voor jezelf zijn, maar ook voor België, ‘oo’ voor de verrassende texturen die typisch zijn voor K-beauty en ‘kay’ is een knipoog naar K-beauty. Willems startte met een beperkt assortiment van producten, allemaal uit Zuid-Korea. Dat breidt ze regelmatig uit met nieuwe ontdekkingen.

Onze favoriet:

www.be-oo-kay.be

/

8 The Blend Box

Alle producten in The Blend Box webshop zijn uitvoerig getest door oprichtster en visagiste Peggy Timmermans en personen die ooit al in haar make-up stoel plaatsgenomen hebben. Alle items voldoen aan haar strenge eisen: trendy, high quality, gebruiksvriendelijk en getest en goedgekeurd. Bovendien geeft Timmermans vanuit haar jarenlange expertise als make-up artist, ook heel wat informatie, tips en tricks op de site. 

Onze favoriet:

www.theblendbox.be

/

9 Bio’ty Lab

Anne Poelmans werkte jarenlang als mode- en lifestylejournaliste en heeft dus een neus voor mooie en unieke dingen. Met Bio’ty Lab wijdt ze zich aan 100% natuurlijke en gezonde schoonheid. Naast duurzame merken als Absolution, Susanne Kaufmann en Rahua brengt Bioty’lab ook eigen collecties uit, zoals herbruikbare watjes, reinigingsdoeken en gua sha-stenen. 

Onze favoriet:

www.biotylab.com

/

10 Labelchic

Bij Labelchic – met een fysieke boetiek in de Brusselse Dansaertstraat – vind je niet alleen luxe skincare producten maar ook thee, vibrators en kunstobjecten. Als straks de winkels weer open gaan, kan je er je facials boeken of een gua sha workshop volgen.

Onze favoriet:

www.labelchic-brussels.com

/

11 Lynn’s Apothecary

Lynn’s Apothecary is het geesteskind van Lynn Khoury Soubra, een geëngageerde experte in natuurlijke cosmetica. Soubra opende eind 2016 in Beiroet de deuren van een kleine boetiek met verzorgingsproducten. Haar filosofie? Natuurlijke en hoogwaardige producten. Begin 2020 kwam ze naar Brussel, maar door de pandemie moest ze noodgedwongen overstappen op een onlineplatform. Zodra de nationale gezondheidssituatie het opnieuw toelaat, zal Soubra ook behandelingen aanbieden.

Onze favoriet:

www.lynnsapothecary.com

/

12 The Mobile Make-up Bar

Het aanbod op de e-shop van make-up artist Florence Teerlinck is beperkt maar wel uniek: mondmaskers van Belgische makelij, professionele brush cleaners en een Pro Clean Kit met daarin de nodige producten voor visagisten die aan de slag gaan tijdens de pandemie. De shop is slechts een zijproject van Teerlinck: The Mobile Make-Up Bar is tevens een beauty agency dat ook experiences en workshops organiseert.

Onze favoriet:

www.themobilemakeupbar.com

Lees meer Marie Claire op: Wordt haar sneller vet als je het elke dag wast? Expert neemt haarmythes onder de loep. Met deze beautyproducten maak je van je badkamer een home spa. 5 tips van experts om je huid in topconditie te houden tijdens de winter.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Belgische beauty, Ik koop Belgisch.