‘The Red Passion Gallery’ is de digitale kunstgalerij die Belgische artiesten verenigt
© Campari

‘The Red Passion Gallery’ is de digitale kunstgalerij die Belgische artiesten verenigt

Leestijd: 1 min

Al meer dan een jaar gaat de kunst- en cultuurwereld door een moeilijke periode. Het Italiaanse aperitief Campari wil helpen en lanceert daarom 'The Red Passion Gallery'. Een digitale kunstgalerij die de sector en het grote publiek moet herenigen met het thema passie als rode draad.

De coronacrisis sloeg diepe financiële wonden in de kunst- en cultuursector. Brusselse musea maakten onlangs bekend dat het aantal bezoeken in 2020 een daling kende van 58% als gevolg van de lockdowns. Ze schatten op een verlies van 20 miljoen euro in vergelijking met het jaar daarvoor. Problematisch voor de werknemers, en voor de maatschappij. De sector is immers van vitaal belang voor ons welzijn en onze welvaart. Kunst en cultuur spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van een individu als in de samenhang van onzer maatschappij. Ook Campari deelt die mening en richt daarom een digitale kunstgalerij op.

Lees ook: Kijk binnen in dit unieke wijnhuis van een Belgische vrouw in Zuid-Frankrijk.

The Red Passion Gallery stelt een 50-tal werken van Belgische artiesten tentoon. De kunstwerken werden door drie curatoren geselecteerd: Els Wuyts, Joëlle Dubois en Joanna De Vos. Met dit initiatief wil Campari de Belgen inspireren om opnieuw hun weg te vinden naar de kunst- en cultuursector door hun passie en creatieve geest in het dagelijkse leven aan te spreken.

/

The Red Passion Gallery

“Het zijn een paar moeilijke maanden geweest voor onze sector en het herstel lijkt lang en moeilijk te zijn”, zegt Els Wuyts, curator van de digitale galerij The Red Passion Gallery. “We zijn erg blij dat we hebben kunnen bijdragen aan de realisatie van dit initiatief dat de kunstwereld steunt, ons uitnodigt om artistieke creatie in ons dagelijks leven te integreren en het belang onderstreept van de rol die kunst en cultuur in onze samenlevingen spelen.”

Praktische info

De originele werken die door de curatoren werden geselecteerd, zijn te ontdekken via dit platform: www.campariredpassion.be. The Red Passion Gallery is verdeeld in drie collecties. Om de twee weken zal een collectie worden onthuld met vijf werken van drie verschillende kunstenaars. De digitale galerij is als vanzelfsprekend 24 op 24 en 7 op 7 open.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Interview met galeriste Sofie Van de Velde: “De kunstsector is een mannenwereld, ik bleef er lang bewust uit weg”.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Campari, Galerij, Kunst.