Kijk binnen in dit unieke wijnhuis van een Belgische vrouw in Zuid-Frankrijk
© Frederik Vercruysse

Kijk binnen in dit unieke wijnhuis van een Belgische vrouw in Zuid-Frankrijk

Leestijd: 1 min

Op het domein Les Davids in Provence-Alpes-Côte d'Azur pronkt een gloednieuw wijnhuis ontworpen door de Franse architect Marc Barani. Het domein is in handen van de Belgische vastgoedspecialiste Sophie Le Clercq. Neem hieronder een kijkje binnen. 

Ondanks de strakke architectuur en de indrukwekkend grootte van 2.130 vierkante meter, lijkt het gebouw een natuurlijk onderdeel uit te maken van de omgeving. Het gaat zo op in het landschap van wijnranken, fruit- en truffelbomen. Het geheel is opgetrokken uit massief beton die een okerkleur kreeg gelijkaardig aan die van de rotsen en onverharde wegen die het gebouw omringen. De glazen inkeping die de monumentale opstelling van betonnen tulpenvaten onthult is ook opvallend. Daardoor staan de wijnstokken buiten in visuele communicatie met de wijnvaten binnen.

Lees ook: Interview met galeriste Sofie Van de Velde: “De kunstsector is een mannenwereld, ik bleef er lang bewust uit weg”

Frederik Vercruysse

Wijnhuis

Het terras, dat overdekt is met een groot uitkragend dak, kijkt uit over het domein en biedt een immens uitzicht op de omliggende bergen. Het vormt de schakel tussen de wijngaarden en het wijnbereidingsproces. Van hieruit loopt de bezoeker door de gang met een enorm keramisch fresco van de Belgische kunstenaar Yves Zurstrassen. De gang leidt naar de proeverij- en verkoopbalie, waar proeverijen worden georganiseerd op basis van specifieke wijn-spijscombinaties.

Lees ook: De 10 meest gelikete Airbnb’s ter wereld.

Er zijn ook mogelijkheden tot het huren van vakantiewoningen in de nabije omgeving van Les Davids. Het exclusieve landgoed Hameaux des Davids omvat in totaal zes vakantiehuizen, inclusief 5 verwarmde zwembaden, twee spa’s, en twee tennisbanen. Het ligt rustig verscholen tussen eikenbossen, lavendelvelden, olijfbomen en wijngaarden.

Frederik Vercruysse

– Frederik Vercruysse

Frederik Vercruysse

– Frederik Vercruysse

Frederik Vercruysse

Frederik Vercruysse

Frederik Vercruysse

Frederik Vercruysse

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Architectuur, Frankrijk, Wijn.