The Crown seizoen 4: alles wat we nu al weten
© Netflix

The Crown seizoen 4: alles wat we nu al weten

Door Marie Claire redactie
Leestijd: 1 min

Het vierde seizoen van The Crown is vanaf 15 november te zien op Netflix! En deze keer zullen we voor het eerst meer te weten komen over Lady Diana Spencer. Wat je moet weten over aanstaand seizoen van de hitserie geven we je al even mee:

/

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crowngaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

Lees ook: Onze 6 favoriete series om in oktober te bingewatchen op Netflix

Netflix

Over The Crown seizoen 4

Terwijl de jaren ’70 op zijn einde lopen zijn Koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde Prins Charles (Josh O’Connor).

De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest.

En terwijl Charles’ liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

Netflix

De cast

Ieder seizoen zien we een deel van het leven van koningin Elizabeth. Door de grote tijdsprongen in het verhaal, worden alle acteurs na twee seizoenen vernieuwd en wordt er nieuw leven in de serie geblazen. Dit seizoen vervolledigen Helena Bonham Carter (Princess Margaret), Tobias Menzies (The Duke of Edinburgh), Erin Doherty (Princess Anne), Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles) en Marion Bailey (The Queen Mother) de cast.

Netflix

Meer zin om erop uit te trekken? Dit zijn onze tips voor de mooiste boswandelingen in België.

 

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Netflix, The crown.