Onze 6 favoriete Netflix-series om in oktober te bingewatchen
© Shutterstock + MC

Onze 6 favoriete Netflix-series om in oktober te bingewatchen

Leestijd: 3 min

Geen idee meer wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand oktober. Veel plezier!

/

Bom Dia, Verônica – seizoen 1 – 1 oktober

Bom Dia, Verônica is een nieuwe serie die in Brazilië werd gemaakt. Verônica Torres is getrouwd, heeft twee kinderen en leidt een keurig leven als secretaresse op de afdeling moordzaken van het politiebureau van São Paulo. Maar dan komt de plot twist; ze is getuige van een zelfmoord die pijnlijke wonden uit het verleden zal doen ontwaken.

Plot twist 2: dezelfde week ontvangt ze een anonieme oproep van een wanhopige vrouw die om hulp smeekt. Verônica gaat op onderzoek en gebruikt alles wat ze in zich heeft om deze twee zaken te ontrafelen: die van het suïcidale meisje, misbruikt door een datingsite-crimineel en die van de vrouw van een seriemoordenaar. Na het kijken van de trailer, merken we dat feminisme alleszins een belangrijke rol speelt in de serie. Enerzijds is Verônica zelf een badass onderzoekster, anderzijds gaat ze door vuur om onderdrukte vrouwen te bevrijden. Kortom, het kijken waard!

/

How to Get Away with Murder – seizoen 6 – 1 oktober

Deze serie vertelt het verhaal van de vele tegenslagen van Annalise Keating, gespeeld door Viola Davis, die voor haar rol een Emmy Award won. Zij is een professor in de rechten aan de prestigieuze universiteit van Philadelphia, en samen met vijf van haar studenten is ze betrokken bij een moordzaak.

Als je nog niet de tijd hebt genomen om de eerste vijf seizoenen te kijken, dan is het nu de moment om de achterstand in te halen! Ze zijn allemaal beschikbaar op Netflix.

https://youtu.be/buUuev4yu_8

/

Emily in Paris – seizoen 1 – 2 oktober

Opgepast! Deze serie zou wel eens bijzonder verslavend en tegelijkertijd erg irritant kunnen zijn. Darren Star, de man achter ‘Sex and the City’ en ‘Younger’, maakt immers zijn comeback met een serie over Emily Cooper, een ambitieuze jonge vrouw uit Chicago. Wanneer ze de baan van haar dromen krijgt aangeboden bij een Frans luxemarketing bureau, moet ze naar Parijs verhuizen. En dat zorgt voor de verwachte cultuurclash. Om eerlijk te zijn verwachten we het ergste na het bekijken van de trailer, al weten we nu al dat we de serie waarschijnlijk in één ruk uitkijken.

/

The Haunting of Bly Manor — 9 oktober

Het zal vast je niet ontgaan zijn, oktober is halloweenmaand! ‘The Haunting of Bly Manor’, het langverwachte nieuwe deel in de reeks van ‘The Haunting’ komt dan ook net op tijd voor een ultra-spannende marathonsessie op de avond van de 31ste. Want ja, dit jaar zullen we de huis-aan-huis bezoeken en de wilde kostuumfeestjes maar vermijden zeker?

De serie speelt zich af in Engeland in de jaren tachtig, na de tragische dood van een au pair. Henry Wingrave huurt een onervaren Amerikaanse huishoudster (Victoria Pedretti) in om voor zijn nichtje en neefje te zorgen, die op Bly Manor wonen. Gezien de titel van de serie, zult u wellicht door hebben dat er tal van angstaanjagende geheimen in het landgoed verborgen zitten die klaar zijn om naar buiten te komen.

https://youtu.be/LoiGyGhPN3g

/

Social Distance — seizoen 1 — 15 oktober

Deze serie werd opgenomen tijdens de eerste maanden van de Covid-19 pandemie. In de conceptuele reeks worden de unieke ervaringen verteld van mensen die in isolement gedwongen worden om op afstand te communiceren. Men vertrouwt volledig op technologie om te band met de buitenwereld te behouden. Er is niet veel meer geweten over ‘Social Distance’ al komt de verhaallijn ons alleszins érg bekend voor. Helaas.

/

Alguien tiene que morir – 16 oktober

In de reeks van populaire Spaanse serie op Netflix, volgt nu ‘Alguien tiene que morir’! Deze thriller van amper 3 afleveringen, waarin onder andere Ester Expósito (Elite) meespeelt, vertelt het verhaal van een jonge Spaanse jongen die in Mexico woont maar terug naar huis moet keren om zijn verloofde te ontmoeten. Alleen neemt hij een zekere Lazaro mee, een mysterieuze balletdanser… Met een trailer die doet denken aan het spel Cluedo en decors en kostuums uit het Spanje van de jaren ’50, belooft deze miniserie alvast veelbelovend te zijn.

Lees meer Marie Claire op: Onze favoriete series en films om in september te kijken. The Narcist: het nieuwe female empowerment programma met een gezonde dosis narcisme. 

 

Charlotte Deprez De artikels van >

Volleerd foodie, gepassioneerd door reizen, fotografie en technologie, altijd op zoek naar de laatste nieuwe Instagramtrend die de wereld op zijn kop zal zetten.

Tags: Bingewatchen, Netflix.