Bekijk hier de samenwerking tussen AZ Factory en het Belgische label Ester Manas
© MCB / AZ Factory

Bekijk hier de samenwerking tussen AZ Factory en het Belgische label Ester Manas

Leestijd: 1 min

We kondigden de komst van Ester Manas als gastontwerper bij AZ Factory eerder al aan op onze website. De samenwerking tussen het Belgische merk en het label van wijlen Alber Elbaz is nu daadwerkelijk een feit en wij zetten voor jullie de hoogtepunten op een rij.

/

Nadat modeontwerper Alber Elbaz zo’n jaar geleden kwam te overlijden, kondigde het achterbleven team van zijn nieuwe merk AZ Factory aan dat het in toekomst zou samenwerken met gastontwerpers. Eerst was de Zuid-Afrikaanse designer Thebe Magugu aan de beurt, die zijn collectie in april onthulde. Daarna kondigde het merk een samenwerking aan met Ester Manas.

Het duo achter het merk, Balthazar Delepierre en Ester Manas, liep school aan het Brusselse La Cambre en staat momenteel volop in de schijnwerpers. Met hun inclusieve credo ‘One size fits all’ en duurzame aanpak haalden ze de finale van de LVMH Prize en wonnen ze de H&M Design Award en de prijs van Galeries Lafayette op het festival van Hyères. Het is en blijft dan ook uniek: luxekleding ontwerpen voor vrouwen met maat 34 tot 50. Begin oktober 2021 presenteerden de Belgen voor het eerst hun collectie tijdens de modeweek in Parijs en sindsdien gaat het hen helemaal voor de wind.

AZ Factory x Ester Manas

Inclusiviteit qua maten was een van de uitgangspunten die Elbaz verkondigde toen hij begin 2021 AZ Factory lanceerde. Deze samenwerking tussen Ester Manas en AZ Factory komt dan ook het dichtst in de buurt van Elbaz’ eigen werk tot nu toe.

De samenwerking werd eind vorige week voorgesteld op de catwalk in Parijs. De show opende met een kenmerkend Ester Manas silhouet, met veel blote uitsnijdingen en aanspannende stof, in fuchsia, een tint waar Elbaz dan weer bekend voor stond. Ze werkten ook met breiwerk en experimenteerden voor het eerst met nieuwe kledingstukken.

“Bij Ester Manas hebben we een one-size concept. Bij AZ besloten we flexibele kledingstukken te ontwerpen, maar met echte maten, zodat we dingen konden proberen die we nog niet eerder hebben kunnen doen”, aldus Delepierre aan Vogue Runway. “Zoals broeken!” voegde Manas eraan toe. “Woo!” Het duo verwerkte tenslotte ook prints van etenswaren zoals bosbessen, asperges en zelfs een gebraden kip in de collectie, als een ode aan Elbaz zijn liefde voor eten en entertainen.

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete silhouetten.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Az factory, Ester manas.