Hotspot: slapen in een groovy tijdscapsule
© Tijs Vervecken

Hotspot: slapen in een groovy tijdscapsule

Leestijd: 1 min

Slapen in een trendy interieur dat helemaal past in de seventies revival? Het kan in Yust, de boetiekhotels in Luik en Antwerpen.

/

In een unieke samenwerking tussen Ikea en het boetiekhotel Yust in Antwerpen en Luik werden vier Rëtro Rööms tot in de puntjes ingericht om bezoekers mee te nemen op een kleurrijke flashback naar de jaren 70. Gasten overnachten er in een levendige tijdcapsule die doordrenkt is van nostalgische vibes van de funky jaren 70.

Tijs Vervecken

Groovy

Om de nieuwe Nytillverkad-collecties van Ikea te vieren, designs uit de archieven die worden heruitgebracht naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de Zweedse meubelketen, toverden Ikea en Yust vier hotelkamers om tot retro paradijzen. De kamers zijn aangekleed met archiefstukken, groovy behangpapier en iconische vintage accessoires, en bieden de kans om een mix van retro en hedendaags design te ervaren.

Pers

“Het Yust-interieur staat ondertussen bekend om zijn eclectische mix van vintage meubels en hedendaagse, op maat gemaakte designs om een stijl te creëren die uniek en herkenbaar is. Het was dus een logische keuze om Ikea hun vrije gang te laten gaan om een aantal van onze kamers om te toveren tot deze kleurrijke en stijlvolle tijdscapsules. We willen onze gasten ook ten alle tijden een unieke, onverwachte ervaring bezorgen, en welke betere manier is er dan hen de kans te bieden om terug te gaan in de tijd en te slapen in een retro kamer uit de jaren 70?”, zegt Louis Claes, General Manager Yust Group.

Tijs Vervecken

Tijs Vervecken

Herbeleef ‘de goede oude tijd’ tot en met 30 juni 2024 en boek een overnachting via de website van Yust. Kies tussen intieme tweepersoonskamers of gezellige familiekamers met vier of zelfs zes bedden, in Antwerpen of Luik. Prijzen vanaf € 120 voor één overnachting, ontbijt niet inbegrepen.

Lees ook: Dineren met Assepoester en slapen als Doornoosje in het vernieuwde hotel van Disneyland Parijs

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Anwerpen, Citytrip, Luik.