De 3 leukste skibestemmingen op maximaal 5 uur rijden van België
© Unsplash

De 3 leukste skibestemmingen op maximaal 5 uur rijden van België

Door Camille Hanot en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Een skivakantie staat gelijk aan op adem komen, ontspannen en calorieën verbranden, om je daarna vol te proppen met heerlijke raclette. Het enige nadeel? De meeste skibestemmingen zijn niet meteen bij de deur. Althans in theorie, want wij vonden enkele leuke bestemmingen op nog geen vijf uur rijden van België.

/

1. La Bresse Hautes-Vosges (Frankrijk)

Vanaf Brussel duurt het ongeveer 4,5 tot 5 uur om La Bresse te bereiken. La Bresse is gelegen in de hoge Vogezen en bestaat uit maar liefst drie skigebieden: La Bresse Brabant, Bresse Lispach en La Bresse Hochneck, het meest belangrijke domein in de Vogezen.

  • La Bresse Brabant is een klein skigebied, perfect voor een dagje skiplezier voor gezinnen en beginners.
  • La Bresse Lispach bevindt zich tussen 910 en 1120 meter hoogte, waardoor het een van de meest besneeuwde gebieden van de Vogezen is.
  • La Bresse Hochneck is een skidomein van 220 hectares dat bestaat uit 42 verschillende pistes.

Zoals in veel andere skigebieden is het in La Bresse ook mogelijk om te gaan rodelen of wandelen met sneeuwschoenen. Verder is het ook mogelijk om er skiles te volgen.

Meer informatie vind je op de website van La Bresse.

/

2. Feldberg in het Zwarte Woud (Duitsland)

In het Zwarte Woud in Duitsland vind je tal van wintersportresorts. In totaal vind je in de regio niet minder dan 200 skiliften, 250 kilometer afdaling en meer dan 2000 kilometer piste om te langlaufen. Één van de meest bekende domeinen in de regio is Feldberg. Het is dan ook de hoogste top van het Zwarte Woud.

Feldberg bestaat uit 25 kilometer hellingen en 500 meter hoogteverschillen. Je vindt er ook een Snowpark dat een waar plezier is voor alle bezoekers. In de buurt vind je nog meer skigebieden zoals Altglashütten, Belchen, Muggenbrunn en Menzenschwand.

Meer informatie vind je op de website van Feldberg.

/

3. Gérardmer in de Vogezen (Frankrijk)

Niet ver van La Bresse vind je het domein Gérardmer, dat ook wel eens ‘de parel van de Vogezen’ wordt genoemd. Het skiresort heeft de reputatie om erg feestelijk en dynamisch te zijn en dankzij zijn ligging aan het meer is het ook ideaal terrein om te skiën. Gérardmer bestaat uit twee skigebieden:

  • La Mauselaine-Chaume Francis-Grouvelin is met zijn 21 routes ideaal voor alpineskiën (een van de langste van de Vogezen)
  • Les Bas-Rupts: 40 km piste tussen de dennenbomen.

De kleine voordelen van dit skigebied? De mogelijkheid om aan nocturneskiën te doen en de uitgestippelde routes om te gaan wandelen met sneeuwschoenen. Bovendien is het resort ook meer dan geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Meer informatie vind je op de website van Gérardmer.

Vue sur la vallée de Munster et du Hohneck. #JustGerardmer

Een bericht gedeeld door Valérie Lanoë (@gerardmertourisme) op

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Feldberg, La Bresse, Skibestemmingen, Skiën.