Hotspot: het Coco Hotel in Kopenhagen
© Coco Hotel

Hotspot: het Coco Hotel in Kopenhagen

Leestijd: 2 min

Wil je er even tussenuit? Wij vonden het ideale weekendverblijf in Noord-Europa voor jou. Maak kennis met Coco Hotel, Kopenhagen's nieuwste 4* boutique hotel in het hart van Vesterbro.

Vesterbro, het culturele hart van de stad en door Lonely Planet “een van de 10 coolste wijken ter wereld” genoemd. Coco Hotel heeft zich hier met meesterhand gevestigd. Naast zijn stijl en zijn warme sfeer, voert het hotel een duurzaam en biologisch beleid dat zowel door bezoekers als door de plaatselijke bevolking wordt gewaardeerd.

Cofoco – Copenhagen Food Collective –, een drijvende kracht in de Kopenhaagse culinaire scene, zit achter dit project. Bekend om hun kwaliteit, gastvrijheid en eigen stijl, besloten ze die deze keer in een nieuwe formule te gieten. En zo werd Coco Hotel geboren.

COCO HOTEL, OUI, OUI

Als je de voorgevel van het hotel ziet, lijkt het dat je in Parijs bent beland. Binnen word je verwelkomd door een op maat gemaakt decor waar modern, klassiek, vintage en nieuw samengaan. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en de typisch Deense benadering van gastvrijheid is in elk detail terug te vinden. De architectuur is zeer gerespecteerd met een vleugje eigentijdsheid. De meubels en het houtwerk zijn gemaakt door plaatselijke ambachtslieden en de kunstwerken zorgen voor de perfecte mix tussen elegantie en minimalisme in de ruimtes.

COCO CAFÉ

Het Coco Café is het pronkstuk van het hotel. Een lichtrijke en luchtige ruimte die dient als een hub voor zowel gasten als de lokale bevolking. Het is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke matcha met je vrienden of een dubbele espresso met je collega’s. Soms kun je er ook genieten van spetterende muzikale optredens van populaire lokale artiesten.
De aangrenzende binnenplaats is ook een echte eyecatcher en is ideaal om even een luchtje te scheppen en terwijl te genieten van wat lekkers. Je kan er een lichte maaltijd eten, een cocktail drinken of de zorgvuldig samengestelde wijnkaart uittesten in een charmante groene omgeving. En voor de late vogels biedt Coco Café in het weekend roomservice. 

EEN CHARMANT VERBLIJF

Als je bij Coco Hotel overnacht, wacht je steeds een verrassing. De 88 kamers van het hotel hebben elk hun eigen charme. Ze zijn geschilderd in verschillende kleuren, afhankelijk van de vloer, en bieden elk een andere sfeer door de gerecycleerde of handgemaakte decoratie. Er zijn acht verschillende categorieën kamers van verschillende groottes. Ze hebben allemaal hun eigen badkamer met badhanddoeken van biokatoen. En slapen doe je er als een roosje dankzij de super comfortabele bedden met linnen van biologische oorsprong.

DUURZAAM

Het zal je niet verbazen dat duurzaamheid een van de belangrijkste motieven van Coco Hotel is. Van ’s morgens tot ’s avonds draait alles rond de zon, of het nu is via de lichtkoepels in de kamers of door de lichten te laten branden met elektriciteit die wordt opgewekt door het zonneveld van Cofoco. Er zijn geen plastic flessen in het hotel. Kortom, alles is uitgedacht om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de waarden van het hotel.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Coco Hotel.
coco-hotel.com

Lees ook:

7 stijlvolle agenda’s voor het nieuwe jaar

Audrey Hepburns iconische stijl in 10 foto’s

8 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in januari

Commercieel team De artikels van >