Hoe lekkerder de hapjes, hoe geslaagder de avond. Pieker je al over wat je gaat klaarmaken? Helemaal niet nodig! Wij doken de kookboeken in en kozen hieruit 5 recepten die naast lekker ook nog eens poepsimpel zijn.
1. Croissantjes met kaas en ham
24 hapjes – 25 min bereidingstijd
Ingrediënten:
- 1 rol croissantdeeg voor 24 mini croissants
- 3 sneetjes ham
- 50 gram geraspte kaas
- verse bieslook
- 100 gram crème fraîche
- 1 tl paprikapoeder
- snufje zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ham in stukjes en meng deze vervolgens in een bakje met de kaas, het bieslook, de crème fraîche, het paprikapoeder en een snufje zout en peper.
- Snijd daarna het croissantdeeg in stukjes, schep een kleine hoeveelheid op een stukje deeg en rol op. Leg de hapjes op een bakplaat.
- Laat de hapjes tien minuten bakken in de voorverwarmde oven. Een tipje voor wat extra finesse: de crème fraîche kan je ook gemakkelijk vervangen door ajuin en paprika.
Dit recept is van Lekker en Simpel.
2. Wrap rolletjes met serranoham
14 hapjes – 15 min bereidingstijd
Ingrediënten:
- 2 gele wortelwraps of gewone wraps
- 2 blaadjes sla
- 4 eetlepels roomkaas
- 4 plakken serranoham
- 1 avocado
- 2 eetlepels pijnboompitten
- peper en zou
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Besmeer 1 wrap met 2 eetlepels roomkaas en verdeel de twee plakken serranoham er overheen. Snijd de avocado in partjes en leg de helft hiervan op de serranoham. Doe een blaadje sla in stukjes en verdeel het over de wrap.
- Strooi de pijnboompitjes over het geheel en breng op smaak met peper en zout. Rol de wrap op en verpak dit in aluminium folie. Je kan naargelang je dat zelf wil de wrap een uur laten opstijven in de koelkast. Herhaal dit met de andere wrap en de overige ingrediënten. Zodra je de wrap wenst eten, haal je de folie weg en snijd je de wrap in schijfjes.
Dit recept is van Leuke Recepten.
3. Gegrilde aubergine met halloumikaas
Voor 4 personen – 15 min
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 150 gram halloumikaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 eetlepel oregano, gedroogd
Bereiding:
- Snijd de aubergines in schijfjes van ongeveer 1 cm.
- Meng de olijfolie met het citroensap, de look, oregano, peper en zout. Bestrijk de aubergines met olie en snijd de halloumi in plakjes.
- Leg de aubergineschijfjes samen met de halloumi op de BBQ. Draai beiden om van zodra ze wat kleur krijgen.
- Zodra de aubergine gaar is en de halloumi goudbruin, haal je ze van de BBQ en rol je de plakjes halloumikaas in de aubergineschijfjes.
Dit recept is van 15Gram.
4. Parelcouscous met pesto en broccoli
Voor 2 personen – 35 min
Ingrediënten:
- 150 gram parelcouscous
- 1 groenten bouillonblokje
- 2 eetlepels pesto
- 100 gram feta
- 1 courgette
- 250 gram broccoli
- 1 paprika
- 100 gram cherrytomaatjes
Voor de kruidenolie:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl basilicum
- 1 teen knoflook
- snufje zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe aan het kookwater.
- Voor de kruidenolie: meng de olijfolie met de basilicum, een snufje zout en peper en het teentje knoflook.
- Snijd de courgette, paprika en broccoli in stukjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel de groenten met de zelfgemaakte kruidenolie.
- Zet de groenten voor ongeveer 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes. Meng tot slot de parelcouscous met de cherrytomaatjes, de ovengroenten, de feta en de pesto.
Dit recept is van Lekker en Simpel.
5. Een frisse tzatzikidip
Eén kom – 10 min
Ingrediënten:
- 250 ml Griekse yoghurt
- een halve komkommer
- snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- enkele blaadjes verse munt
Bereiding:
- Snijd de halve komkommer doormidden. Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Rasp de rest van de komkommer fijn. Doe de komkommerrasp in een zeefje en druk het vocht er grotendeels uit.
- Doe de rasp in een kom, voeg er de yoghurt, olijfolie, zout en peper aan toe. Pers vervolgens de het teentje knoflook erbij. Hak de munt fijn en voeg dit ook toe. Meng alles goed door elkaar.
- Bewaar de tzatziki in de koelkast en serveer het met een stukje stokbrood of een krokantje.
Dit recept is van Leuke Recepten.
Lees meer Marie Claire op: In Antwerpen kan je heel de zomer champagne drinken, Zo maak je de perfecte urban picknick, Weekendtip: De meest bruisende picknick van het land vind je in Brussel