Gespot: de opvallendste haartrends tijdens de haute-coutureweek
© Imaxtree

Gespot: de opvallendste haartrends tijdens de haute-coutureweek

Door Océane Blin & Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Op een modeshow laten modeontwerpers hun creatieve geest de vrije loop, dat zie je van zodra modellen de catwalk opwandelen. Maar ook kappers ervaren dit als een geweldige tijd waarin ze experimenteren met uitdagende looks. Hier een voorproefje van de nieuwste haartrends die we spotten tijdens de SS21 haute-coutureweek in Parijs.

Ben je momenteel het noorden kwijt wat betreft inspiratie voor je kapsel? Laat je dan verleiden door een van deze haartrends!

De zijscheiding

De middenscheiding is al enkele jaren HET trendy kapsel bij vrouwen, al is het een coupe die niet bij iedereen past en vrij snel een sobere uitstraling geeft. Armani Privé gooit het daarom over een andere boeg en focust zich op de voorganger van de middenscheiding: de zijscheiding. Dit kapsel is lange tijd vergeten geweest, maar pas op want het ziet er naar uit dat het zijn comeback maakt de komende seizoenen.

/

Héél lang haar

Bij Valentino zijn ze geen fan van halflange coupes, zij willen lang, héél lang haar. Het mag zelfs zo lang zijn dat de haarpuntjes de heupen raken. Dit zou namelijk zorgen voor een verlengend effect van je silhouet.

/

Back to the twenties: het watergolfkapsel met nat haar

Op de catwalk van Fendi werd het watergolfkapsel gespot. Dat is een haartrend die typerend is voor de jaren twintig, al werd er een kleine moderne touch aan gegeven: het is een versie met nat haar deze keer. Als je een soortgelijk resultaat zou willen behalen bij je thuis, dan kan je daarvoor het beste een styling mousse gebruiken. Dit geeft het glanzende effect dat je wil bereiken.

/

 De korte bob of ‘carré’

Bij Chanel zagen we de zeer korte en verfijnde bob passeren. De coupe geeft je gezicht een chique en heldere toets.

/

De rommelige mullet

Deze haartrend was lange tijd een buitenbeentje onder de kapsels, maar het nektapijt of matje maakt een comeback. Het was bij Viktor & Rolf dat we deze coupe konden bewonderen in een ietwat nagebootste versie waar het haar vooraan omhoog werd gehouden en het haar achteraan los hing.

/

De diadeem

Volgens Dior is de diadeem of tiara ongetwijfeld hét accessoire dat je moet hebben om in de Bridgertontrend te blijven. Je plaatst de diadeem iets boven je voorhoofd en klaar is kees: een elegant effect gegarandeerd. Je kan er eender welk kapsel mee aankleden, ook een lage knot bijvoorbeeld.

/

De ultra-korte coupe

Voor Schiaparelli gaat er niets boven een jongenskapsel met ultrakort haar. Op deze manier kan je iemands gelaatstrekken goed accentueren. Schiaparelli versiert een korte coupe met imposante accessoires wat meteen voor een moderne look zorgt.

Foto’s via Imaxtree.

Lees meer Marie Claire op: De mooiste Belgische modecampagnes voor het lente/zomer 2021-seizoen; Raf Simons: “De modewereld zal niet veranderen door corona”; 5 hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week AW21

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Armani Privé, Chanel, Dior, Fendi, Haute couture, Mode, Paris fashion week, Schiaparelli, Valentino, Viktor & Rolf.