Waarom je ook bij dit zachte lenteweer een zonnecrème moet gebruiken
© EV

Waarom je ook bij dit zachte lenteweer een zonnecrème moet gebruiken

Leestijd: 1 min

We worden deze week beloond met heerlijke lentetemperaturen, maar je insmeren met zonnecrème moet pas in de zomer als je op een strand ligt, toch? Niets is minder waar vertellen twee experts ons. 

“365 dagen per jaar een zonnecrème gebruiken, is waarschijnlijk het meest belangrijke dat je kan doen qua gezichtsverzorging”, vertelt Paula Begoun van skincaremerk Paula’s Choice. “Omdat de zon verantwoordelijk is voor huidveroudering. Experts zeggen dat ongeveer 80% van wat wij zien als een ‘oude huid’ eigenlijk zonneschade is. Dat gebeurt ook op een bewolkte dag en de schadelijke stralen van de zon komen ook door het raam.”

Olivier Doucet, PharmD, PhD Vice President Research & Development Skin- & Suncare bij Lancaster, deelt die mening: “Het is heel belangrijk om je bij elke blootstelling aan de zon te beschermen. Niet alleen op het strand, maar ook tijdens een brunch op een terras of als je gaat joggen bijvoorbeeld. Uv-stralen zijn absoluut niet alleen sterk en schadelijk in de zomer. Ze zijn ook sterk tijdens de lente- en herfstperiode. Zelfs als je het warme gevoel van de zon niet kan voelen, is het nodig om je in te smeren met zonnecrème.”

Naast het feit dat schadelijke zonnestralen de belangrijkste oorzaak zijn van tekenen van huidveroudering, zoals bruine vlekjes, rimpels en een doffe huid, kunnen ze ook leiden tot huidkanker. Het is dus niet alleen vanuit een esthetisch standpunt gezien belangrijk om te smeren.

Hoe gebruik je een zonnecrème?

  • Gebruik dagelijks een breedspectrumzonnefilter.
  • Breng het product royaal aan op alle lichaamsdelen die worden blootgesteld aan de zon.
  • Smeer je vijftien tot twintig minuten voordat je naar buiten gaat in.
  • Zonbescherming is altijd de laatste stap in je huidverzorgingsroutine.
  • Vooral als je veel buiten bent, transpireert of gaat zwemmen, herhaal deze routine regelmatig (om de 2 of 2,5 uur).

Shop onze favoriete producten met zonnefilter:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Getest: zijn gezichtsrollers het geheim van een egale en gezonde huid? Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter. De beauty- en badkamergeheimen van Sabine Peeters.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Huidverzorging, Lancaster, Paula's Choice, SPF, Zonnecrème.