Zo maak je de perfecte urban picknick
© TCHIN VITTEL

Zo maak je de perfecte urban picknick

Leestijd: 1 min

Altijd al willen weten wat er nu precies in die rieten mand moet om niet alleen een Instagramwaardige maar ook een lekkere picknick tevoorschijn te kunnen toveren? Grijp dan nu je kans, want van 6 tot 9 september kan je dankzij TCHIN VITTEL op Eat! BRUSSELS de kneepjes van het vak leren van niemand minder dan Bruno Antoine.

Het doet allemaal geen belletjes rinkelen, zeg je? Geen nood, we leggen het even uit. Te beginnen bij het kader: Eat! BRUSSELS. Vergezeld van de verleidelijke woorden Drink! BORDEAUX ontvangt deze happening foodies & ‘winies’ – in de goede, lees ‘oenologische’, zin van het woord – begin september voor de zevende keer in het Brusselse Warandepark. Dat de wijnen uit Bordeaux present tekenen, behoeft geen betoog, de knabbels worden voorzien door de crème de la crème van de Brusselse gastronomie.

Tchin Vittel

Op het officiële programma tekenen 20 chefs present, TCHIN VITTEL voegt daar nog een 21ste aan toe: Bruno Antoine, een bekende naam in de Brusselse bistronomiewereld die door de kenners zelfs omschreven wordt als één van de creatiefste leerlingen van de groep. Zijn missie? Jou helpen om het concept van TCHIN VITTEL tot leven te brengen.

TCHIN VITTEL is immers synoniem voor de gezelligste urban picknick van Brussel. En voor wie nu al angstzweet krijgt van het loutere idee daar een picknickmand voor te moeten samenstellen, hebben we goed nieuws: wie zich inschrijft voor een van de TCHIN VITTEL workshops krijgt tips, tricks én een picknickmand cadeau. Daarin zitten uiteraard al je tijdens de workshop klaargemaakte gerechtjes, maar ook glazen, servetten en andere benodigdheden, tot zelfs een heuse rood-wit geblokte picknickdeken.

Petanque

Op het menu staan gerechten klaargemaakt met verse, lokale ingrediënten die jij samen met je plus one vervolgens kan verorberen terwijl jullie (hopelijk) genieten van de zon. Verteren doe je nadien al luierend in een ligstoel of, voor wie van een iets actievere middag of valavond houdt, tijdens een potje minivoetbal of petanque. Muziekoptredens staan ook op het programma, dus vervelen, zal je je in ieder geval niet.

picknick

TCHIN VITTEL

De TCHIN VITTEL workshops vinden plaats op 6, 7, 8 en 9 september, telkens om 12u, 17u en 19u30. Inschrijven kan voor €18 (workshop + bistronomiebox voor 2 personen) via deze link.

Nood aan meer picknick inspiratie? Check dan zeker ook Drie recepten waar je elke picknick mee opfleurt en It’s picnic time! 5 must haves voor een geslaagde outdoorlunch.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brussel, Picknick.