Ontdek hier wat de beste landen zijn voor telewerk én reizen
© Getty Images

Ontdek hier wat de beste landen zijn voor telewerk én reizen

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Met telewerk als de standaard dezer dagen omarmen steeds meer mensen het idee van een flexibele werkbestemming. De reis- en werkindex van Momondo onthult daarom wat de beste landen zijn voor zowel werken vanop afstand als reizen voor vertier.

De kans is groot dat je de muren van je thuisbureau thuis ondertussen beu bent gezien. En dat je klaar bent met het grijze Belgische weer. Wissel daarom jouw dagelijkse thuiswerkplek eens in en misschien werk je binnenkort wel tussen de uitgestrekte olijfgaarden, onder de zonsondergang op het strand of in een bruisende metropool?

De index van Momono maakt de keuze voor een bestemming alvast makkelijker. Het laat zien in welke landen je het beste op afstand kunt werken, alsook kunt reizen voor vertier.

Voor de index werden 111 landen nauwkeurig geanalyseerd en gerangschikt op basis van 22 factoren in zes categorieën: reiskosten en bereikbaarheid van vluchten, lokale prijzen, gezondheid en veiligheid, mogelijkheden voor remote werken, sociaal leven en weer.

/

Top 10 landen

Op nummer 1 staat Portugal, de beste bestemming dus om te werken vanop afstand. Het land scoorde over de hele linie hoog in alle categorieën: geweldig weer, veel uitgaansgelegenheden, lage misdaadcijfers en relatief lage kosten voor levensonderhoud.

Spanje eindigde op de tweede plaats, vooral vanwege het grote aantal restaurants en cafés. Het land heeft verder ook snel internet, veel co-workingruimtes en remote visa voor freelancers.

Roemenië staat op de derde plaats, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke prijzen van huurappartementen voor lange termijn en de betaalbare lokale gerechten.

  1. Portugal
  2. Spanje
  3. Roemenië
  4. Mauritius
  5. Japan
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Tsjechie
  10. Duitsland

Ons land eindigde op de 37e plaats in de wereldwijde competitie tussen 111 landen. In Europa staat België op de 20e plek.

Op de website van Momondo kan je terecht om de volledige ranglijst en de scores per categorie te bekijken.

Lees ook: Telewerken terug verplicht: dit is de perfecte zithouding volgens een osteopate

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corona, Reizen, Telewerk.