Nieuw platform ‘Beauty for a Better World’ verzamelt foto’s van schoonheid in al zijn vormen
© Pierre Debusschere & Peter Philips

Nieuw platform ‘Beauty for a Better World’ verzamelt foto’s van schoonheid in al zijn vormen

Leestijd: 1 min

Als een hoognodig tegengif voor de angst, ongerustheid en confronterende realiteit die overheerst sinds de pandemie, lanceert 'Beauty for a Better World' een oproep om je weerspiegeling van echte schoonheid te delen. Bekende namen als Olivier Theyskens, Sam McKnight, Anne-Mie Van Kerckhoven, Pierre Debusschere en Peter Philips gingen er al op in. 

Beauty for a Better World biedt kunstenaars, designers, studenten en anderen over de hele wereld – ongeacht hun leeftijd, cultuur of afkomst – een platform om hun persoonlijke visie op schoonheid te delen. Het project wil creativiteit tot leven brengen. Een landschap, een natuurlijk fenomeen of een oogopslag: schoonheid kan overal en altijd verschijnen. Het platform vormt een bron van inspiratie, afkomstig vanuit het hart en een liefde voor het leven.

Lees ook: Dior strikt transgender-icoon Jin Xing voor een parfumcampagne.

De bedoeling is om een sneeuwbaleffect te creëren zodat deze brede weerspiegeling van schoonheid de wereld rondgaat. Nodig, aangezien uit een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie blijkt dat meer dan de helft van de wereldbevolking met mentale gezondheidsproblemen kampt sinds de start van de coronacrisis. Het project wil de stress, angst en depressie bestrijden die momenteel heerst bij zoveel mensen. Hen duidelijk maken dat er veel schoonheid te vinden is op onze aardbol, los van de barre omstandigheden waarin we nu leven.

Bekende namen voor Beauty for a Better World

Bekende namen als Olivier Theyskens, Sam McKnight, Federico Marchetti, Mark Titchner, Giel Domen, Anne-Mie Van Kerckhoven, Pierre Debusschere en Peter Philips deelden al hun persoonlijke weerspiegeling van pure schoonheid op het platform. Nieuwe foto’s en kunstwerken worden dagelijks ingestuurd. Elke inzending wordt vergezeld van een persoonlijke Q&A en een omschrijving van de artiest die meer informatie en context biedt. Ook internationaal topmodel Hannelore Knuts zet haar schouders onder het project en is ambassadeur.

Lees ook: Droom weg: Belgen openen vakantieparadijs in Portugal.

De vrouw achter Beauty for a Better World en de overkoepelende organisatie Beauty Without Irony, is Ninette Murl. Ze bouwde internationale bekendheid op als de bezieler van Designers against Aids, een project dat een wereldwijde impact had op het bewustzijn rond AIDS, voornamelijk onder jongeren.

Ontdek hieronder enkele highlights van de inzendingen:

Oproep om jouw mooiste werk te delen

Wil je deel uitmaken van dit wereldwijde project? Stuur dan een foto, een link naar een video (met screenshot), of een afbeelding van een kunstwerk. Vermeld de titel, je website en Instagram account (als je die hebt) en indien mogelijk een citaat over je werk en/of je kijk op pure schoonheid, naar: ninette@beautywithoutirony.com.

Lees ook: Wie was Anya Phillips, vergeten it-girl in het punk New York van Blondie?

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fotografie, Schoonheid.