Nieuw Park Inn by Radisson hotel opent deuren nabij Brussels Airport
© Pers

Nieuw Park Inn by Radisson hotel opent deuren nabij Brussels Airport

Door Stien Vanbaelen en Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

 

Wie een mooie maar toch huiselijke slaapplaats zoekt nabij Brussels Airport kan sinds kort terecht in het nieuwe Park Inn by Radisson. Het hotel telt maar liefst 162 kamers, inclusief de allereerste live-inn room van België.

Toen Upgrade Estate, een bedrijf dat meer dan 1.000 koten telt over heel Vlaanderen, op zoek ging naar een geschikt onderkomen voor koten in Brussel, botste het op een leegstaand kantoorgebouw in Diegem. Niet meteen geschikt als studentengebouw, aangezien er amper studenten in die omgeving leven, maar toch sprak het pand zaakvoerder Koenraad Belsack en zijn team enorm aan. Dan maar een hotel, moeten ze gedacht hebben, want een aantal maanden later is het Park Inn by Radisson een feit.

Park Inn by Radisson hotel zaventem diegem luchthaven design cosy huiselijk

Pers

Een verblijf in het Park Inn hotel lijkt wel een grote ontdekkingsreis. De 162 kamers zijn ingericht met duurzame materialen, hout en groene accenten. In sommige kamers kan je zelfs relaxen in een hangmat.

Er zijn 9 vergaderruimtes, die elk vernoemd zijn naar een bekende ontdekkingsreiziger zoals Columbus of Vasco da Gama, een sauna, een fitness, een lounge, een trendy bar en restaurant met open keuken en een groot terras, en een Hungry Kiosk waar je op elk uur van de dag en nacht terechtkan voor een snack.

Park Inn by Radisson hotel zaventem diegem luchthaven design cosy huiselijk

Pers

Logeren in het Park Inn hotel is een beetje de wereld verkennen en dat is ook precies wat de ontwikkelaars van het concept voor ogen hadden. Ontdekken door wanneer je wil op een vliegtuig te kunnen stappen, maar ook door jezelf op unieke wijze in de watten te laten leggen in dit hotel. A home away from home, dat is wat het hotel wil zijn en daarvoor hebben ze de eerste live-inn room van België gecreëerd.

Wat moet je je daarbij voorstellen? Een multifunctionele ruimte waarin iedereen kan doen wat hij wil. Een beetje zoals thuis dus. Wie wil werken, kan zich afzonderen, wie liever iets wil drinken, eten of kijken en onderwijl een babbeltje wil slaan, kan dat ook.

Park Inn by Radisson hotel zaventem diegem luchthaven design cosy huiselijk

Pers

“Co-living is de nieuwe trend in gastvrijheid”, aldus Tineke de Wit, General Manager van Park Inn by Radisson Brussels. “Het community gevoel wordt steeds belangrijker voor reizigers, dus creëerden wij een sociale ruimte waar gasten elkaar kunnen ontmoeten. We willen hen de kans geven elkaar te leren kennen terwijl ze samen iets drinken of een serie bekijken.” Gedaan dus met die grote, onpersoonlijke luchthavenhotels. Bij Park Inn logeer je net als bij tante Inez. Of toch bijna.

Park Inn by Radisson, meer info op www.parkinn.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brussels Airport, Diegem, Hotel, Park Inn by Radisson, Zaventem.