Netflix: 8 series, films en documentaires om te kijken in februari
© David Giesbrecht - Netflix

Netflix: 8 series, films en documentaires om te kijken in februari

Door Malvine Sevrin  & Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Weet je niet wat je in februari op Netflix moet kijken? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires die je absoluut moet kijken op het streamingplatform. Veel plezier met binge-kijken!

/

Mijn beste vriendin Anne Frank – film – 1 februari

Deze film is gebaseerd op het boek Memories of Anne Frank: Reflections of a Childhood Friend. Het verkent eens een ander perspectief door de focus te leggen op de hechte vriendschap tussen Anne Frank en Hannah Goslar.   

Synopsis: De film volgt de joodse meisjes van Amsterdam onder nazi-bezetting tot hun pijnlijke hereniging in een concentratiekamp.

/

Top Gun – film – 1 februari

Voordat de nieuwste release van Top Gun 2022 uitkomt, kan je nu op Netflix alvast de originele klassieker uit 1986 nog eens herbekijken.

Synopsis: Pete Mitchell, alias ‘Maverick’, geniet de opleiding tot piloot op een elite Amerikaanse marine- en luchtvaartschool. Terwijl hij strijdt om de beste van de klas te worden, steekt de liefde er een stokje voor. Hij valt als een blok voor een vrouwelijke lesgeefster.

/

The Tinder Swindler – documentaire – 2 februari

Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van een oplichter die zich voordeed als een miljardair playboy op Tinder en van de vastberaden vrouwen die erop uit waren hem te ontmaskeren.

Synopsis: Het is niet gemakkelijk om liefde online te vinden. Daarom kan Cecilie haar ogen bijna niet geloven als  ze matcht met een jonge, knappe miljardair die op het eerste zicht de man van haar dromen lijkt. Maar dromen staan vaak ver van de werkelijkheid. En zo ook in Cecilie’s geval. Wanneer ze ontdekt dat deze internationale zakenman over zijn identiteit gelogen heeft, is het al te laat: de verleider heeft haar alles afgenomen. Cecilie is uit op wraak. Ze begint aan een zoektocht naar andere slachtoffers om samen te werken.

https://www.youtube.com/watch?v=_R3LWM_Vt70

/

Crazy, Stupid, Love – film – 2 februari

Met valentijn voor de deur kan je op Netflix terecht voor een heleboel romantische komedies, waaronder deze romance uit 2011 met Ryan Gosling en Emma Stone.

Synopsis: Cal Weaver is net veertig geworden en leidt een leven om van te dromen. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn vrouw vreemdgaat en de scheiding aanvraagt, stort zijn ‘perfecte’ leven in elkaar. Erger nog, in de wereld der singles blijkt Cal, die al jaren niet meer gedatet heeft, helemaal niet meer in trek te zijn. Hij brengt zijn avonden mokkend en alleen door in een plaatselijke bar. Daar wordt hij goed bevriend met de knappe, aantrekkelijke dertiger Jacob Palmer. Jacob probeert Cal er weer bovenop te brengen door hem nieuwe mogelijkheden te laten zien.

/

Brokeback Mountain – film – 16 februari

Een aangrijpend liefdesverhaal met Jake Gyllenhaal en wijlen Heath Ledger in de hoofdrollen.

Synopsis: Zomer 1963, Wyoming. Twee jonge cowboys, Jack en Ennis, worden ingehuurd om samen schapen te hoeden op Brokeback Mountain. Geïsoleerd te midden van de wildernis, verandert hun gezamenlijke taak in een aantrekkingskracht die zowel onweerstaanbaar als onverwacht is. Aan het einde van het seizoen moeten de twee mannen afscheid nemen. Ennis trouwt met zijn verloofde, Alma, en Jack met Laureen. Wanneer ze elkaar vier jaar later terugzien, is één enkele blik genoeg om de liefde weer aan te wakkeren.

/

Through My Window – film – 4 februari

Een romance in Spaanse stijl, gebaseerd op de roman van Ariana Godoy.

Synopsis: Raquel is smoorverliefd op Ares, haar aantrekkelijke en mysterieuze buurman. Zij observeert hem in het geheim en een woord hebben ze nog nooit gewisseld. Maar Raquel heeft één duidelijke missie: Ares moet verliefd op haar worden.

/

Inventing Anna – serie – 11 februari

Deze mini-serie, geproduceerd door Shonda Rimes (Grey’s Anatomy, Murder, The Bridgerton Chronicle) is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Synopsis: Reporter Vivian Kent onderzoekt de zaak van Anna Delvey, de legendarische Duiste Instagram-erfgename die alle harten in de New Yorkse social scene wist te stelen, maar ze ook allemaal beroofde. Is Anna de grootste oplichterskoningin van de Big Apple of de nieuwe heldin van de Amerikaanse droom? Tussen de erfgename en de journalist ontstaat een duistere en grappige band die heen en weer slaat tussen haat en liefde. Terwijl Anna op haar proces wacht, racet Vivian tegen de tijd om de vraag te beantwoorden die heel New York bezighoudt: Wie is Anna Delvey?

/

BigBug – film – 11 februari

De Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, La Cité des Enfants Perdus) waagt zich aan een futuristische film in Black Mirror-stijl.

Synopsis: In 2050 is kunstmatige intelligentie overal te vinden. In zulke mate dat de mensheid erop vertrouwt dat ze in al haar behoeften en verlangens zal voorzien. Maar dat keert zich tegen de mens… In een rustige woonwijk besluiten vier huishoudrobots plots hun meesters te gijzelen in hun eigen huis. Naarmate de situatie erger wordt, bedriegen, benijden en verscheuren de mensen elkaar voor de verbijsterde ogen van hun huisrobots. De vraag is nu: Wie heeft een ziel, de mens of de robot?

https://www.youtube.com/watch?v=N-sWlgFhUGo

Lees ook: 8 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in januari, 8 nieuwe series, films en documentaires om in december te kijken op Netflix

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Documentaires, Februari, Films, Netflix, Series.