8 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in januari
© Netflix

8 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in januari

Door Malvine Sevrin  & Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Weet je niet wat je op Netflix moet kijken in het nieuwe jaar? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires op Netflix die je absoluut moet kijken. Dit zijn onze 8 tips in januari. Gelukkig nieuw- of beter bingejaar!

/

Plan Coeur – serie – 1 januari

Elsa en haar beste vriendinnen Charlotte en Snowy zijn terug voor een derde en laatste seizoen vol spanning en intriges.

Terwijl een geheime affaire hun vriendschap aan het wankelen brengt, worden de drie vriendinnen geconfronteerd met elk hun eigen valkuilen en uitdagingen. Ze moeten voor zichzelf leren cruciale beslissingen te maken.

/

A Star is Born – film – 1 januari

Netflix geeft jou deze maand de kans om de heerlijk giftige romance tussen Bradley Cooper en Lady Gaga te bekijken of nog eens te herbekijken.

Jackson Maine, een ervaren muzikant, leert Ally kennen, een zangeres die in de knoop ligt met haarzelf. Net op het moment dat de jonge vrouw haar carrière wil opgeven, wordt Jackson verliefd op haar. Hij geeft haar carrière een nieuwe draai. Maar al snel, overschaduwd door Ally’s succes, begint Jackson aan zijn eigen achteruitgang.

/

Four to Dinner – film – 5 januari

Four to Dinner is een romcom, volledig in Italiaanse stijl.

Het idee dat er voor iedereen een zielsverwant is, is een erg romantische maar niet erg wetenschappelijke theorie. Voor Luca en Sara is de verleiding om die te testen echter te groot. Trekken tegenpolen elkaar aan of komen gelijkgezinden net makkelijker samen? Met deze vraag in het achterhoofd nodigen ze vier vrijgezelle vrienden uit voor een diner: Chiara, Matteo, Giulia en Dario. Wie zal er verliefd worden op wie?

/

The Journalist – serie – 13 januari

The Journalist is een bewerking van de gelijknamige Japanse succesfilm die in 2019 in de bioscopen verscheen.

Een onvermoeibare journaliste spoort de waarheid op over een corruptieschandaal waarbij de regering mogelijks betrokken is. Machtige vijanden werken haar langs alle kanten tegen. Een film die spanning garandeert.

/

Archive 81 – serie – 14 januari

Archive 81 is een vrije bewerking van de gelijknamige succespodcast. Het resultaat is een thrillerserie vol met bovennatuurlijke krachten en spanning.

Archive 81 volgt archivaris Dan Turner (Mamoudou Athie) die werkt aan de restauratie van een collectie videotapes uit 1994. Hij ontdekt het werk van een documentairemaakster die 25 jaar eerder op een angstaanjagende manier om het leven kwam. Dat gebeurde terwijl ze onderzoek deed naar een gevaarlijke sekte. Hoe meer Dan ontdekt, hoe meer hij ervan overtuigd geraakt dat hij haar kan redden van haar gruwelijke lot.

/

After Life – serie – 14 januari

Het is tijd om afscheid te nemen. Dit derde en laatste seizoen betekent het einde van een serie die ons zowel aan het lachen als aan het huilen bracht.

Tony (Ricky Gervais) had een perfect leven. Maar wanneer zijn vrouw Lisa plotseling overlijdt, verandert alles voor hem. Nadat hij zelfmoord uitsluit, besluit hij te blijven leven om de wereld te straffen met zijn aanwezigheid. Ook dit seizoen wordt lachen en huilen geblazen.

/

Munich: The Edge of War – film – 21 januari

Munich: The Edge of War is gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Harris.

In de herfst van 1938 staat Europa aan de rand van de afgrond. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain probeert wanhopig een vreedzame oplossing voor de crisis te vinden.

Tegen deze woelige achtergrond reizen een Britse ambtenaar en een Duitse diplomaat naar München om de conferentie over een laatste redding bij te wonen. Wanneer de onderhandelingen beginnen, komen de twee terecht in een spel vol bedrog met mogelijks veel drama als gevolg. Terwijl de wereld zijn adem inhoudt, is de vraag: Kan een oorlog vermeden worden? Zo ja, tegen welke prijs?

/

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window – film – 28 januari

Deze satire is een parodie op Joe Wrights The Woman in the Window en houdt je hersenen van begin tot eind aan het werk, zoals elke goede psychologische thriller dat kan.

Voor de gebroken Anna (Kristen Bell) lijken de dagen eindeloos. Om haar monotone dagelijkse routine te vergeten, kijkt ze uit het raam met een glas wijn in de hand terwijl ze het leven van anderen observeert. Maar wanneer de charmante buurman (Tom Riley) met zijn dochter aan de overkant van de straat komt wonen, begint Anna het licht aan het eind van de tunnel te zien. Tot ze op een dag getuige is van een gruwelijke moord… Of verbeeldt ze het zich?

Lees ook: Waarom je ‘The Lost Daughter’ op Netflix vandaag nog moet zien

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cultuur, Documentaire, Film, Netflix.