Allerheiligen: het persoonlijke pannenkoekenrecept van chocolatier Benoît Nihant
© Pers

Allerheiligen: het persoonlijke pannenkoekenrecept van chocolatier Benoît Nihant

Leestijd: 1 min

Vandaag is het Allerheiligen en zetten we naar traditie pannenkoeken op het menu. De Belgische chocolatier Benoît Nihant verklapt ons voor de gelegenheid zijn favoriete recept.

/

Benoît Nihant viert Lichtmis met een vloeibare karamelsaus met fleur de sel, waarvan hij alleen het geheim kent. Een scheutje van dit elixer over een heerlijk warme pannenkoek… en genieten maar.

Ontdek hier het persoonlijke pannenkoekenrecept van chocolatier Benoît Nihant:

 Ingrediënten

  • 300 ml melk,
  • 3 eieren,
  • 30 g zonnebloemolie,
  • 15 g suiker,
  • 115 g bloem,
  • een snufje zout,
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater of rum.

Bereiding

  1. Meng de melk met de eieren, de olie, het oranjebloesemwater of de rum, de suiker en het zout.
  2. Voeg de bloem toe en meng goed.
  3. Laat dit beslag minstens 1uur rusten op een koele plek en bak vervolgens de pannenkoeken.

Lees ook: Tournée Minérale: het effect van alcohol op je lichaam & Drie recepten met duurzame vis om van te watertanden.

Redactie Marie Claire De artikels van >