8 nieuwe series, films en documentaires om in december te kijken op Netflix
© Netflix

8 nieuwe series, films en documentaires om in december te kijken op Netflix

Door Marie Claire Stagiaire  & Malvine Sevrin
Leestijd: 3 min

Weet je niet wat je op Netflix moet kijken in december? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires op Netflix die absoluut de moeite waard zijn. Dit zijn onze tips op Netflix in december 2021. Alvast veel binge-plezier!

The Power of the Dog film – 1 december

Dit drama van de Oscarwinnende regisseuse Jane Campion is niet zomaar een western. De hoofdrollen worden vertolkt door Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst.

The Power of Dog speelt zich af op een ranch in Montana en gaat over de eigenaars en broers Phil en George Burbank. Ze vormen twee uitersten: Phil is een charismatische veeboer, terwijl George ruwer van aard is.

Wanneer George’s nieuwe vrouw en stiefzoon op de ranch komen wonen, doet Phil er alles aan om hen te verdrijven. Totdat hij zelf geconfronteerd wordt met de mogelijkheid tot liefde …

/

La Casa de Papel – serie – 3 december

Leg die zakdoeken al maar klaar, want het is tijd om afscheid te nemen. De laatste aflevering van de Spaanse hitserie komt begin december uit op Netflix.

Eindelijk komen we te weten wat de overval op de Banco de España heeft opgeleverd en wat er met de Professor zal gebeuren. De grootste overval uit de geschiedenis loopt ten einde en mondt uit in een echte oorlog. Daarbij heb je het leger aan de ene kant en onze favoriete bankrovers aan de andere kant. De spanning is alvast te snijden!

https://www.youtube.com/watch?v=uwsmkWh0S5Y

/

Voir – documentaire – 6 december

Deze reeks viert het concept ‘cinema’ en de persoonlijke band die we hebben met de verhalen die op het witte doek verschijnen. Van intieme gebeurtenissen tot reflecties over personages en vakmanschap: elke aflevering herinnert ons eraan waarom film een speciale plaats in ons leven inneemt.

/

Unforgivable – film – 10 december

Dit drama, een bewerking van de Britse serie ‘The Unforgivable’, belicht de re-integratie van ex-gedetineerden in de maatschappij.

Ruth Slater (Sandra Bullock) komt vrij uit de gevangenis na een geweldsdelict. Ze wordt geconfronteerd met een maatschappij die haar weigert te vergeven om haar daden. Zowel vrienden als familie laten haar in de kou staan. De enige hoop die ze nog heeft is een hereniging met haar jongere zus die zij gedwongen was achter te laten.

/

The Hand of God – film – 15 december

De Oscarwinnende schrijver-regisseur Paolo Sorrentino (Il Divo, La Grande Bellezza, The Young Pope) keert terug naar zijn geboortestand om zijn meest intieme en persoonlijke film tot nu toe te maken. Een film over het noodlot en familie, sport en cinema, liefde en dood.

‘The Hand of God’ gaat over de kleine jonge Fabietto Schisa die leeft anno 1980 ten tijde van de tumult in Napels. Terwijl Fabietto zijn toekomst tegemoet gaat, is aan het lot overgelaten. Daarbij slingert hij tussen vreugde en verdriet. ‘The Hand of God’ is een verhaal van onverwachte tragedie en plotseling geluk.

/

Emily in Paris – serie – 22 december

De wannabe française komt terug in december en dat met een nieuwe wending. Niemand minder dan bekroond showrunner Darren Star neemt de teugels van de serie in handen.

Emily geraakt steeds meer gewend aan haar Parijse leven. Ze voelt zich minder verdwaald in de vele avenues die de stad der liefde telt, maar raakt nog steeds af en toe verstrikt in de eigenaardigheden van het Franse leven. Nadat ze belandt in een driehoeksverhouding met haar buurvrouw en eerste echte Franse vriendin, is Emily vastbesloten zich op haar werk te concentreren. In de Franse taalles ontmoet ze bovendien een Engelstalige klasgenoot die haar evenzeer irriteert als intrigeert.

/

Don’t Look Up, Cosmic Denial – film – 24 december

Don’t Look Up, Cosmic Denial heeft een heuse vijfsterrencast met o.a. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Meryl Streep en Timothée Chalamet in de hoofdrollen.

De afgestudeerde astronomiestudente Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) en haar professor, Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) ontdekken een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? De ster dreigt met de aarde te botsen. Maar er is nog een ander en groter probleem. Niemand schijnt zich er echt zorgen over te maken. Daarom besluiten de twee astronomen een mediatournee te ondernemen: om de mensheid te waarschuwen en bewust te maken.

/

The Lost Daughter – film – 31 december

We eindigen het jaar met een knaller van formaat. Deze film, een bewerking van de roman van Elena Ferrante, is het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal.

Op een eenzame vakantie aan zee raakt Leda (Olivia Colman) gefascineerd door een jonge moeder en haar dochter die ze op het strand spot. Van streek geraakt door hun intieme relatie (en ook door hun grote, luidruchtige en intimiderende familie), wordt Leda overweldigd door gevoelens van terreur en verwarring. Ze blikt op intense wijze terug op haar herinneringen aan het vroege moederschap.

Lees ook: Netflix: 9 nieuwe series, films en documentaires om in november te kijken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Documentaire, Film, Netflix, Series.