Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in augustus te kijken
© Netflix

Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in augustus te kijken

Door Malvin Sevrin
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand augustus. Veel plezier!

/

Yves Saint Laurent – film – 1 augustus

De biopic uit 2014, geregisseerd door Jalil Lespert, verschijnt nu eindelijk op Netflix. Toen Yves Saint Laurent amper 21 jaar oud was, werd hij creatief directeur van modehuis Dior. Tijdens zijn eerste spectaculaire modeshow ontmoette hij Pierre Bergé, een moment dat zijn leven voorgoed veranderde. Als geliefden en zakenpartners, bundelden de twee heren drie jaar later hun krachten om het bedrijf Yves Saint Laurent op te richten. Ondanks zijn obsessies en innerlijke demonen stond Yves Saint Laurent op het punt de modewereld radicaal te veranderen met zijn moderne en revolutionaire aanpak.

/

The Kissing Booth 3 – film – 11 augustus

Goed zouden we The Kissing Booth-films niet durven noemen, maar het regenachtige weer leent zich nu eenmaal perfect voor een romantische komedie waarbij je niet hoeft na te denken. Dit derde en laatste deel is volledig gewijd aan de toelatingsproeven tot de universiteit. Maar eerst moet Joey nog een hartverscheurende keuze maken: zal ze zich bij haar vriendje Noah aan de andere kant van het land voegen, of samen met haar beste vriendin Lee gaan studeren?

/

Spoorloos – miniserie – 13 augustus

Deze nieuwe Franse serie is een verfilming van de bestseller van Harlan Coben, en belooft minstens even spannend te worden als het gelijknamige boek. We vatten het verhaal kort samen voor wie het boek nog niet gelezen heeft: Guillaume is een dertiger die dacht dat hij de vreselijke dood van zijn eerste liefde Sonia en zijn broer Fred achter zich had gelaten. Tot zijn nieuwe vriendin Judith plots ook verdwijnt tijdens de begrafenis van haar moeder. Om haar te vinden zal Guillaume alle waarheden onder ogen moeten zien die zijn familie voor hem verborgen hield, maar ook die hij zelf besloot te negeren. Ten goede, en vooral ten kwade.

/

Valeria – serie (seizoen 2) – 13 augustus

De Spaanse Sex & The City is terug met een tweede seizoen. Schrijfster Valeria verkeert nog steeds in creatieve en echtelijke crisis en krijgt daarbij hulp van drie vriendinnen, die zichzelf ook aan het ontdekken zijn. Ze worden wederom meegesleurd in een wervelwind van emoties waarin liefde en vriendschap, jaloezie, twijfel, ontrouw, verdriet, geheimen, werk, maar ook plezier en dromen samenkomen. Een feel good programma waarbij een paar “muy caliente” scènes je meer dan eens zullen doen lachen.

/

The Chair – serie – 20 augustus

In de serie The Chair neemt Dr. Ji-Yoon Kim (Sandra Oh uit Grey’s Anatomy) de Engelse afdeling over van de prestigieuze Amerikaanse Universiteit van Pembroke. Ze is de eerste vrouw die ook nog eens niet wit is in deze functie en dat levert haar helaas flinke uitdagingen op. Relevant, en tegelijk ook gewoon amusant om naar te kijken.

/

Good Girls – serie (seizoen 4) – 31 augustus

Het vierde – en helaas laatste – seizoen van Good Girls verschijnt eind deze maand op Netflix. Nadat ze de plaatselijke supermarkt hebben overvallen met een neppistool, komen Beth, Ruby en Annie terecht in een neerwaartse spiraal die hen de stuipen op het lijft jaagt, maar die ze tegelijk ook erg spannend vinden. Overdag spelen ze de rol van modelmoeder, ’s avonds die van topcrimineel. De drie beste vrienden vormen een hilarische bende waar we de avonturen graag van volgen.

/

Sparking Joy – serie – 31 augustus

Marie Kondo is terug met een compleet nieuwe serie. Deze keer gaat ze een stapje verder door orde te scheppen in een hele stad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Kondo (@mariekondo)

Nog meer Netflix-tips nodig? Lees dan hier onze overzichten voor juli, juni en mei.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Documentaires, Fillms en series, Netflix.