Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in mei
© Netflix

Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in mei

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand mei. Veel plezier!

/

Monster – Film – 7 mei

Monster ging in 2018 al in première op het Sundance Festival, nu heeft Netflix eindelijk de rechten bemachtigd. De film vertelt het verhaal van Steve Harmon (Kelvin Harrison Jr.), een ambitieuze 17-jarige filmstudent wiens wereld instort als hij van moord wordt beschuldigd. De complexe juridische strijd die volgt kan leiden tot een levenslange gevangenisstraf en zelfs tot de doodstraf. Naast Harrison, die we kennen van The Trial of the Chicago 7, zijn er ook rollen weggelegd voor onder andere Jennifer Hudson, A$AP Rocky, Jeffrey Writh, Jharrel Jerome en John David Washington.

/

Halston – Serie – 14 mei

De vijfdelige serie Halston volgt de legendarische Amerikaanse modeontwerper Halston (gespeeld door Ewan McGregor), terwijl hij zijn verzonnen naam gebruikt om een ​​wereldwijd mode-imperium te creëren dat synoniem staat voor luxe, seks, status en roem. Hij werd razendsnel beroemd tot zijn leven volledig ontspoort. Een vijandige overname dwingt hem uiteindelijk te vechten voor zijn meest kostbare bezit… de naam Halston zelf.

/

The woman in the Window – Film – 14 mei

Anna Fox woont alleen in een huis in New York, een woning die ze haast nooit verlaat omdat ze agorafobie (pleinvrees) heeft. Om haar angsten onder controle te houden, drinkt ze al van ’s ochtends vroeg terwijl ze naar oude zwart-witte films kijkt en haar buren bespiedt. In het huis tegenover haar komt een nieuw gelukkig gezin wonen dat ze maar wat graag in de gaten houdt. Tot er op een nacht een brute misdaad plaatsvindt waar zij getuige van is. Haar onzekerheid en twijfels slaan meteen toe. Heeft ze het wel gezien of was het de drank? De film is gebaseerd op de roman The Woman in the Window van A.J. Finn.

Lees ook: Netflix lanceert eindelijk officiële trailer van ‘The Woman in the Window’.

/

Ferry – Film – 14 mei

Het verhaal begint in 2006 in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ferry Bouman werkt voor drugsbaron Ralph Brink, een machtige crimineel die tevens ook zijn mentor is. Op een dag wordt de bende overvallen en raakt Ralphs zoon ernstig gewond. Als alle aanknopingspunten naar een groep kampeerders in Brabant wijzen, wordt Ferry erop uitgestuurd om de daders te zoeken. Na jaren van afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geliefde Brabant. Het moeizame weerzien met zijn vervreemde familie, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij had verlaten en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle, kruipen geleidelijk onder Ferry’s huid. Zijn reis zal tot onverwachte resultaten leiden en de loyaliteit van Ferry op de proef stellen zoals nooit te voren.
/

The Beguiled – Film – 17 mei

Sofia Coppola schreef met The Beguiled in 2017 mei al filmgeschiedenis. Ze won er namelijk als eerste Amerikaanse vrouw de prijs voor Beste Regie in Cannes mee. De film is vanaf 17 mei eindelijk te zien op Netflix. Een korte samenvatting: tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog belandt de gewonde soldaat John McBurney in een meisjesinternaat van de Confederatie. Terwijl hij herstelt van zijn wonden vallen de eenzame meisjes en vrouwen langzaam voor hem terwijl hij ze probeert in te palmen, maar zijn geluk raakt op wanneer ze zich na verloop van tijd tegen hem beginnen te keren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor niemand minder dan Colin FarrellNicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning.

/

The Sinner – seizoen 3 – 23 mei

In seizoen 3 van The Sinner volgen we opnieuw rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman), die een tragisch auto-ongeluk in Dorchester in New York bestudeert. Ambrose achterhaalt een verborgen misdaad, die een van de meest schokkende en gevaarlijke zaken uit zijn carrière zal worden. Hoofdverdachte Jamie Burns (gespeeld door Matt Bomer) is een gerespecteerde leerkracht met een smetteloze reputatie, maar al snel blijkt dat hij heel wat op zijn kerfstok heeft. Het slachtoffer Nick (Chris Messina) is een oude schoolvriend, wat de zaken enkel nog meer complex maakt.

/

The Kominsky Method – seizoen 3 – 28 mei

Sandy Kominsky (Academy Award-winnaar Michael Douglas) moet uitzoeken hoe ouder worden eruitziet zonder zijn oude vriend Norman Newlander aan zijn zijde. In het derde en laatste seizoen van The Kominsky Method wordt het leven alleen maar ingewikkelder met de komst van Sandy’s ex-vrouw Roz Volander. De beroemde vluchtige relatie van het paar wordt verder aangewakkerd wanneer ze naar LA komt om tijd door te brengen met hun dochter Mindy en haar vriend Martin.

/

Lucifer – Seizoen 5 , deel 2 – 28 mei

De ontevreden heerser van de hel, Lucifer (Tom Ellis), doet afstand van zijn titel en ruilt zijn koninkrijk in voor de drukte van Los Angeles. De spanning die hij nodig heeft in zijn leven vindt hij al snel door de politie van LA bij te staan in het straffen van criminelen. In dit vijfde seizoen moet Lucifer ook opboksen tegen zijn kwadaardige tweelingbroer Michael (Tom Ellis).

Lees meer Marie Claire op: Netflix: 5 nieuwe series om de Japanse anime-wereld te ontdekken, Alles wat je wil weten over ‘Lost luggage’, de nieuwe serie over de aanslagen in Zaventem en Oscars 2021: alle winnaars op een rij (inclusief de Belgische).

Tags: Bingewatchen, Mei, Netflix.