Netflix: de beste nieuwe films en series om in januari te kijken
© Netflix

Netflix: de beste nieuwe films en series om in januari te kijken

Door Charlotte Deprez  & Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand januari. Veel plezier!

/

Pieces of a woman – 7 januari

Pieces of a woman, geproduceerd door Martin Scorsese, volgt het leven van koppel Martha (Vanessa Kirby) en Sean (Shia Labeouf) die hun baby verliezen tijdens Martha’s thuisbevalling. In deze film zien we het stel uit Boston zich door deze pijnlijke beproeving worstelt. Al ligt de focus vooral op de jonge vrouw die uitzoekt hoe zij kan omgaan met de complexe relatie die ze heeft met haar bazige echtgenoot en moeder (Ellen Burstyn).

Pieces of a woman werd bekroond op het Internationale Filmfestival van Venetië.

/

Lupin – Deel 1 – 8 januari

Fans moesten er lang en geduldig op wachten, maar vanaf vandaag is Lupin eindelijk te zien op Netflix. Omar Sy kruipt opnieuw in de huid van van de beroemde Franse gentleman-inbreker. De serie concentreert zich tijdens deel 1 op Assane Diop, wiens vader zo’n 20 jaar geleden onterecht ter dood veroordeeld werd. Assane is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen… Spannend en tegelijkertijd ook humoristisch. Onze favoriete combinatie!

Lees ook: Netflix: dit zijn de beste series van 2020.

/

Night stalker: The hunt for a Serial Killer – 15 januari

Deze docu-serie vertelt het waargebeurde verhaal van hoe een van de meest beruchte seriemoordenaars uit Amerika werd opgejaagd en voor het gerecht werd gebracht. In de gloeiend hete zomer van 1985 kreeg Los Angeles niet alleen te maken met recordtemperaturen, maar ook met een reeks moorden en aanrandingen die aanvankelijk niet met elkaar verbonden leken. De slachtoffers waren mannen, vrouwen en kinderen, tussen de leeftijd van zes en 82 jaar oud. Ze kwamen uit verschillende buurten, hadden verschillende raciale achtergronden en sociaaleconomische niveaus. Wat was de reden voor deze gruwelijke misdaden?

/

Dawson’s Creek – seizoen 1 t.e.m. 6 – 15 januari

Eindelijk! Onze favoriete tienerserie, Dawson’s Creek, is binnenkort te zien op Netflix. De reeks die van Katie Holmes, Joshua Jackson en Michelle Williams grote sterren maakte, komt integraal op Netflix te staan. Ben jij klaar om de liefdesverhalen van Dawson, Joey, Pacey en Jenifer in Willow Creek te herbeleven? Wij alvast wel. Waar is die popcorn?

/

Riverdale – seizoen 5 – 21 januari

Nog een tienerdrama, deze keer iets moderner, keert terug naar je scherm voor een vijfde seizoen vol romantiek, mysteries en moorden. Zoals we gewend zijn van Riverdale dus. Dit seizoen markeert echter het einde van een tijdperk, waar Jughead, Veronica, Archie en Betty afscheid nemen van de middelbare school. Slecht nieuws voor wie van plan was het seizoen op één dag te bingewatchen: zoals elk jaar loopt ook dit seizoen parallel met de Amerikaanse zender CW, waardoor slechts een aflevering per week uitkomt… Met andere woorden heb je dus voldoende tijd om de vorige vier seizoenen nog eens te herbekijken!

/

The dig – 29 januari

In deze verfilming van de gelijknamige roman van John Preston spelen Carey Mulligan, Ralph Fiennes en Lily James de hoofdrollen. Nu de Tweede Wereldoorlog nadert, roept een rijke weduwe de hulp van een amateurarcheoloog in om haar landgoed op te graven. Tot ze op een vondst stuiten die de geschiedenis van Groot-Brittannië kan veranderen… Spannend genoeg om een lange winteravond mee te vullen, denk je ook niet?

Lees meer Marie Claire op: Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’, De Netflix-hit van het moment is slechts 12 minuten lang en Uitgetest: een app die een gezonde(re) levensstijl belooft.

Tags: Bingewatchen, Netflix.