Uitgetest: een app die een gezonde(re) levensstijl belooft
© Getty Images

Uitgetest: een app die een gezonde(re) levensstijl belooft

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Crashdiëten en jezelf je favoriete voeding ontnemen is passé. In 2021 gaan we voor een gezonde levensstijl, eentje die ons immuunsysteem sterk houdt. Niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom testten wij de nieuwe WW-app voor jou uit.

/

Belg gaat voor gezonde levensstijl

Ook dit jaar hebben we allemaal enkele goede voornemens opgelijst. Uit een onafhankelijk onderzoek van WW (Weight Watchers heruitgevonden) bij 1.000 Belgen, blijkt dat een gezonde levensstijl zeer hoog op dat lijstje te staan. Waar vorig jaar 79% van de Belgen aangaf een gezonde levensstijl belangrijk te vinden, is dat percentage in 2020 toegenomen tot 92%. De voornaamste drijfveren hebben betrekking op een goed immuunsysteem, namelijk: gezond blijven of worden en fysiek fitter zijn. De vorige jaren hield dit voor 30% van de ondervraagden nog in kilo’s afvallen, een drijfveer die dit jaar maar bij 7% van de Belgen aan de basis ligt.

“Dat is een zeer belangrijke evolutie”, benadrukt Olivier De Greve, CEO van WW Benelux. “Jezelf zaken ontzeggen, is immers zelden de juiste oplossing. Het is namelijk kortstondig en veroorzaakt nadien vaak een jojo-effect. Om een goed voornemen vol te houden, heb je een methode nodig die op jouw noden is afgestemd. Je mag niet het gevoel krijgen dat je dingen moet opgeven, wat bij crashdiëten vaak het geval is.”

/

De WW+ app

Gedurende twee maanden mocht de redactie de vernieuwde WW+ app uitesten. Net zoals de meerderheid van de Belgen willen ook wij wel een gezondere levensstijl. De omschrijving van de app belooft alvast veel goeds: de vernieuwde app biedt mijnWW+-leden een programma dat voor hen het beste werkt, met nieuwe tools die ontworpen zijn om een gezonde levensstijl makkelijker te maken, interactiever en persoonlijker.

Voordat je begint, moet je een vragenlijst invullen die je zal helpen met het juiste programma op te stellen. WW werkt namelijk met verschillende kleuren die elk een ander programma en focus bevatten zoals het Blauw-programma. De vragenlijst bevat vragen zoals of je goed in je vel zit, wat je doelen zijn, hoe jouw leven eruit ziet,…

WW+

Pers

Eenmaal ingevuld, krijg je een programma toegewezen en heb je toegang tot al de functies van de app. Een van de nieuwste functies van mijnWW+ is de wekelijkse Check-in. Leden kunnen nu zien hoe hun week is verlopen en ontvangen automatisch een voortgangsrapport om een volledig beeld te krijgen op het gebied van voeding, beweging, mindset en slaap. Daarbij kunnen leden voor de komende week een actieplan opstellen door voorgestelde effectieve doelen te selecteren of hun eigen doelen te creëren.

/

Onze ervaring

Omdat het aanleren van een gezonde levensstijl voor ons belangrijker was dan gewichtverlies werd ons het ‘Blauw-programma’ toegewezen. Binnen dit programma mochten we maximum 23 WW-punten eten per dag, met een weekextra van 28 punten waardoor we wel eens een cheatmeal konden inplannen.

Wat ons onmiddellijk opviel waren de vele heerlijke recepten op de app die je kunnen helpen om elke dag iets nieuws te maken. Toch geloven we dat de app gebruiksvriendelijker kan. De eerste dagen was het namelijk enorm sukkelen om elke functie te vinden die je wou gebruiken omdat er zo veel extra informatie en pop-ups tussen staan. Zelf hadden we gehoopt dat de app zichzelf meer zou uitwijzen, maar in de plaats daarvan hadden we eerst een week aanpassingstijd nodig om de app te doorgronden.

Desondanks, doet de app exact wat hij belooft. Het is een handig hulpmiddel dat je overal mee naartoe kan nemen om steeds weer de gezondere keuze te maken. En hoewel het niet ons doel was om kilo’s te verliezen, bleken we na twee maanden toch gemiddeld drie kilogram vermagerd. Dit ondanks de feestdagen. Hoe? Simpelweg door andere keuzes te maken in je levensstijl en bij het opscheppen van je bord.

Tip van de redactie: We raden aan om een sporthorloge/tracker te kopen als je deze app wil gebruiken. Op die manier is het makkelijker om je beweging en slaap bij te houden, dan dit manueel elke dag in te voeren.

Meer info: weightwatchers.com

Lees meer Marie Claire op: Uitgetest: het infraroodeffect op de huid, 2020 was een slecht jaar voor het vrouwelijk orgasme en 3 snelle recepten van Donna Hay voor gezonde vegetarische gerechten.

Tags: Goede voornemens, Weight Watchers.