De interieurtrends die je in 2021 in huis wil halen
© Crisp Sheets

De interieurtrends die je in 2021 in huis wil halen

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

2021 is een veelbelovend jaar. Eén van transformatie en terugkeer naar de roots. Lokaal design shoppen is in 2021 niet alleen een trend maar een gewoonte, net als tweedehands. Wij lijstten de vijf interieurtrends op die je dit jaar in huis wil halen. 

1. Kastanjebruin

De trendkleur van 2021 is zonder twijfel kastanjebruin, volgens sommigen ook wel het nieuwe zwart. Bruine tonen passen overal bij en halen bovendien ook het beste naar boven uit andere kleuren. Natuurtinten doen het goed in verschillen materialen en texturen en zijn dit jaar in alle categorieën terug te vinden. Samen met bruin beleeft ook broertje beige dit jaar een heuse revival.

2. Modern craft

De ‘modern craft’-interieurtrend belichaamt de huidige tijdsgeest als geen ander en draagt eenvoud hoog in het vaandel. Onbewerkte materialen en moderne lijnen smelten samen tot objecten met een artisanale touch. Het resultaat is ruw maar klassevol. ‘Modern craft’-objecten brengen impliciet karakter in elke ruimte waar ze hun plaats vinden.

3. Natuurlijke materialen

De mens keerde vorig jaar massaal terug naar de natuur en haalt deze in 2021 ook in huis met meubels vervaardigd uit natuurlijke materialen als bouclé wol, lichtgekleurd hout en rotan. Maar ook leer en marmer blijven dit jaar aanwezig in menig interieur, onbewerkt en in hun puurste vorm.

4. Moderne lijnen

De vorm maakt het meubel in 2021. Organische, natuurlijke, vloeiende lijnen vinden hun weg in meubel-en decoratiestukken. De natuur heerst dit jaar ook in vorm, dat bewijzen kiezel-en honingraatvormige items als geen ander. De lijnen vloeien door in verschillende materialen en categorieën.

5. Escapisme

Nu we het verkennen van nieuwe horizonten nog even moeten uitstellen en de wereld voorlopig gesloten blijft, halen we de zon in ons interieur met kleurrijke decoratie, die ons herinnert aan betere tijden. Unieke materialen, patronen en vormen vervoeren ons naar exotische bestemmingen en dat in het comfort van ons eigen stulpje.

Lees meer: Hoe de pandemie ons interieur veranderd heeft, De mooiste muurkalenders om 2021 goed te beginnen, Deze vintage Ikea-meubels gaan voor duizenden euro’s de toonbank over.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Deco, Interieur.