Netflix: 5 series voor binge-watchers in mei
© Netflix

Netflix: 5 series voor binge-watchers in mei

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Aah de maand mei, een maand met vele feestdagen. Toch, dit jaar zal het er helemaal anders naar uit zien. Door COVID-19 zullen er vele festiviteiten niet kunnen doorgaan. Niet getreurd ... Hier is onze selectie Netflix-series waar je je dagen mee kan verslinden.

<<Lees ook – De 14 beste 2000 films om nu te kijken>>

/

Into the night – seizoen 1 – 1 mei

Into the Night draait volledig rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan de dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, … Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: overleven, op eender welke manier.

/

Hollywood – seizoen 1 – 1 mei

Hollywood volgt een groep acteurs en filmmakers in Hollywood na de Tweede Wereldoorlog. Ongeacht de kosten, proberen ze het te maken in Tinseltown. Elk personage biedt een unieke blik achter het vergulde gordijn van de Gouden Eeuw van Hollywood en illustreert de oneerlijke systemen en vooroordelen over ras, geslacht en seksualiteit die tot op de dag van vandaag nog steeds voorkomen. Provocerend en scherp, Hollywood onthult en onderzoekt decennia-oude machtsdynamiek én hoe het entertainment landschap eruit zou zien als ze waren ontmanteld. 

/

Workin’ moms – seizoen 4 – 6 mei

De kinderen van werkende mama’s Kate, Anne, Frankie en Jenny groeien snel op, en de moeders groeien met hen mee. Gelukkig betekent dat niet dat ze minder hilarisch zijn geworden. Volgens hoofdrolspeelster en maker Catherine Reitman (Kate) mogen fans in het vierde seizoen extra veel ‘brutal honesty’ over het leven als ouder verwachten. En vooral bij jonge ouders is net die eerlijkheid en herkenbaarheid de reden waarom de serie zo populair is.

/

The Eddy – seizoen 1 – 8 mei

De musical reeks werd in het leven geroepen door de Oscarwinnende regisseur van ‘La La Land’: Damien Chazelle. Het is de eerste keer dat Chazelle een serie maakt, in plaats van langspeelfilms. ‘The Eddy’ speelt zich af in New York, waar jazzpianist Elliot mede-eigenaar is van een kleine club genaamd – je raadt het al – The Eddy. Meer willen we niet verklappen. In ieder geval een absolute aanrader!

/

White lines – seizoen 1 – 15 mei

Een nieuwe Netflix-serie van de maker van La Casa de Papel, Alex Pina. In de serie staat een moord op een Britse dj op feesteiland Ibiza centraal. Met in de hoofdrol Laura Haddock, die je kunt kennen als de moeder van Star Lord uit ‘Guardians of the Galaxy’.

/

Dynasty – seizoen 3 – 23 mei

Dynasty draait om twee van de rijkste families van de Verenigde Staten: de ‘Carringtons‘ en de ‘Colbys‘. De twee families zijn in een oneindige strijd verwikkeld om macht en nalatenschap. Centraal staat Fallon Carrington, de dochter van miljardair Blake Carrington. Christal de is nieuwe vriendin van Blake en die twee staan op het punt met elkaar te trouwen. De perikelen van de families op zakelijk en privé gebied staan dan ook centraal in dit seizoen.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Verslag: Unorthodox, een fascinerende miniserie om te bingewatchen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Netflix.