Nazomeren in Marbella? Dit is onze hoteltip
© Amàre

Nazomeren in Marbella? Dit is onze hoteltip

Leestijd: 1 min

Er tussenuit. Naar een zwoele bestemming. Op amper drie uurtjes vliegen. Zonder kids. Klinkt als een droom, hé? Wel, wij testten een privé-paradijs uit aan de Spaanse Rivièra. Het mondaine Marbella heeft geen geheimen meer voor de Marie Claire redactie en al zeker niet het beach boetiekhotel Amàre.

That’s Amààààre. Yup, in de naam alleen al schuilt wat de hotelketen (een vertakking van de El Fuerte-hotelgroep) wil meegeven aan zijn gasten: amare, liefhebben en el mar, de zee.

Dus wil je de laatste vitamine D uit de nazomer knijpen op een bestemming waar de temperatuur tot oktober meer dan 20 graden reikt? En waar je in alle rust kan ontsnappen aan luidruchtige gezinnen en hysterische kinderen of hysterische ouders? En dit allemaal pal aan zee, op steenworp afstand van het historische centrum van het stijlvolle Marbella? Dan is het adult-only Amàre Beach Hotel een bestemming om te overwegen.

/

De ligging

amare

Het hotel is gesitueerd aan het strand, in het hart van Marbella Old Town en op 10 kilometer van het mondaine Puerto Banus. In slechts enkele minuten ben je aan het mooiste historische centrum en kan je verdwalen in de steegjes met boetieks, bars en restaurants. De promenade aan de voorkant van het hotel is ideaal om te joggen in de ochtend, of te fietsen richting de haven. Waar je langs de ene kant geflankeerd wordt door de zee, is dat aan de andere kant door vrolijke barretjes.

/

De kamers

amare

Er zijn zes verschillende types hotelkamers om uit te kiezen, afhankelijk van luxe die je wenst. Maar welke je ook kiest: ze zijn allemaal om ter mooist, voorzien van de laatste snufjes (met zelfs een eigen GSM op de kamer), en met veel zonlicht. De bovenste kamers zijn voorzien van een kussenmenu, satelliet-tv, zachte spreien en badkamers met regendouches.

/

Op de menukaart

amare

Het zou zonde zijn om op je lijn te letten als je in Amàre verblijft. Gasten hebben namelijk keuze te over. Het hotel is de thuisbasis van het bekroonde Messina Restaurant met Michelin-ster, waar uitgebreide lokale gerechten zoals Malaga Goat en vis en schaaldieren uit de kust van Marbella worden geserveerd. Andere eetgelegenheden in het hotel zijn het Mare Nostrum Restaurant; Verite; Belvue-bar op het dak; Amare Beach Restaurant en Amare Lounge.

/

Spa & Fitness

Amàre draagt gezondheid, fitness en wellness hoog in het vaandel. Gasten die hun conditie onderweg willen behouden, kunnen profiteren van persoonlijke trainingssessies die door het hotel worden aangeboden Wie op zoek is naar iets meer zen, kan twee keer per week deelnemen aan yogalessen op het strand. Wie kiest voor de ultieme vorm van ontspanning kan inchecken in de Amàre Spa en zichzelf trakteren op een verwenmassage of een verjongende gezichtsbehandeling.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Escape, Hotspots, Lifestyle, Marbella.