Nazomer in Marbella: onze favoriete adressen
© Marbella Club

Nazomer in Marbella: onze favoriete adressen

Leestijd: 3 min

Bij ons is het schooljaar net begonnen, maar wie de zomer nog even wil verlengen moet nog snel een retourtje Marbella boeken. De stranden zijn er idyllisch, de beachclubs iconic en de Andalusische keuken weet je steeds te verrassen. Dit is onze favoriete top 3 waar je moet zijn geweest…

/

Marbella Club

Hoteldomein met botanische tuinen tot aan het strand

Één van de meest iconische (en mooiste) plekken van Marbella is Marbella Club. Want wie kent er de befaamde pier met gelijknamig bord nu niet? Marbella Club is een parel van een hotel met een interieur om hardop wauw tegen te zeggen. Maar het is eveneens ook een beach club en een fantastisch beach restaurant: MC Beach. De buggies brengen je van de hotelreceptie naar de promenade en het strand. Zo kan je nog even genieten van de schaduwrijke botanische tuinen die het domein rijk is. Eens aangekomen aan het strandgedeelte besef je pas echt hoe uniek deze plaats is. In het MC Beach-restaurant op het strand kan je genieten van een lunch met ceviche, een trademark paella of zoals wij: een zeebaars met gegrilde groenten. Speechless is het woord. Want de smaken zijn even rijk als het fenomenale zicht op zee. Ben je zeker dat we hier in Marbella en niet in Malibu zijn?

Drinken met de locals en royals

Het verhaal van Marbella Club begint in 1947 wanneer de adelijke von Hohenlohe familie de Finca Santa Margarita met pijn – en vijgenbomen omdoopt tot hun Mediterraanse hideaway. Vanaf 1954 spreken we van de Marbella Club, een hotel waar stevig gefeest en gevierd werd. Het imago van celebrity hangout is in 1962 compleet met de opening van The Champagne Room, de jetset en Hollywood-glitterati verbroederden hier over andere dingen dan paella. Anno 2023 is Marbella Club een luxehotel met een domein dat groot genoeg is om aan ieders wensen te voldoen. Of je nu komt voor de rust, de glamour of het strand: MC heeft het allemaal. En dit allemaal in een super de luxe jasje.

 

 

Nikki Beach

Dé party hotspot om te lunchen en genieten

Nikki Beach Marbella werd geopend in 2003 en ligt aan een van de mooiste witte zandstranden van Spanje. De locatie beschikt over een zwembad met ligbedden op een verhoogd dek, groot openluchtrestaurant, centraal gelegen achthoekige bar, lifestyleboetiek en een terras met spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Bij Nikki Beach is het elke dag feest, en dus zeker ook in Marbella. De exclusieve beachclub ligt aan een prachtig strand tussen Malaga en Marbella met een uitzicht waardoor je je op Palm Beach waant in Miami. Schuif hier aan tafel voor een lekkere lunch: favorieten zijn de burrata, quesadilla met kip, gevolgd door de beef sliders. Daarna gaat het verder in ware Nikki Beach-stijl: hoe later op de dag hoe luider de beats, tot er onvermijdelijk een feestje losbarst rond het zwembad.

De drankjes zijn allen even stijlvol (hallo, Paloma cocktail) en vloeien rijkelijk. En ook het entertainment is on point: telkens er iemand een fles champagne bestelt, wordt er een mini raceauto bovengehaald waarop een hostess gedragen wordt met de fles. 12 points voor showgehalte.

Je kijkt er je ogen uit, want dit is een plek om te zien en gezien te worden. Het seizoen loopt nog tot en met 1 oktober, dus snel boeken.

 

Anantara Villa Padierna Palace

Droomlocatie voor golfers

Dit sensationele paleis ligt in de heuvels van Benahavis, op een kwartiertje van Marbella centrum. Het woord dat ons hier te binnenschiet is grandeur. De typische oudroze kleur op de gevels en de royale balkons zijn een herkenbaar staaltje Andalusische bouw – en interieurstijl waar we ons met plezier tussen neervlijen voor een aperitief of late lunch. Anantara Villa Padierna Palace is een echte sanctuary: het hotel wordt omringd door mooi aangelegde tuinen met waterelementen en een spectaculair uitzicht op het meer.

Dit is old world charm op zijn best. En de perfecte uitvalsbasis voor wie houdt van golf, want het hotel kijkt uit op drie golfterreinen waar je als hotelgast onbeperkt toegang tot hebt. Kleine en grote hongertjes worden dan weer gestild in La Loggia, op het aanpalende terras kan je genieten van local seafood. Vooral de gazpacho met scampi’s en de visballetjes van tonijn springen in het oog. Trouwens: de meeste groenten worden op het domein gekweekt en de mango’s in de desserts komen uit het dorp. Zomer op een bord heet dat. Wanneer kunnen we terug?

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Hotel, Hotspot, Strand, Strandbar.