De must see series en films op Netflix in mei
© Photo by Andrew Neel on Unsplash

De must see series en films op Netflix in mei

Leestijd: 2 min

Een nieuwe maand betekent uiteraard ook nieuwigheden op Netflix! Verwacht je deze maand aan de comeback van heel wat populaire series en het debuut van enkele toppers. Deze must see series en films mag je in mei absoluut niet missen!

/

The Society – seizoen 1

We openen de lijst met een veelbelovende nieuwe dramaserie. In The Society wordt een groep tienermeisjes geteleporteerd naar een versie van hun dorp zonder ouders. Toch blijkt deze nieuwe vrijheid al snel niet zonder gevaar. Kan de groep vrienden zonder ouders ook op het juiste pad blijven en ontdekken waarom iedereen verdwenen is?

/

The 100 – seizoen 6

Na lang wachten mogen fans van The 100 zich eindelijk verheugen op het zesde seizoen. Na de cliffhanger van vorig seizoen komen Clarke en de  andere overlevenden terecht in een nieuwe wereld. Ze maken er al snel kennis met de nieuwe leider, wat uiteraard voor problemen zorgt. Zal het hun lukken om eindelijk een betere versie van zichzelf te worden of vervallen ze terug in oude gewoontes? Je ontdekt het wekelijks vanaf 6 mei.

/

Lucifer – seizoen 4

Lucifer werd na drie seizoenen gecancelled door Fox, maar dat was buiten Netflix gerekend. Op 8 mei mogen fans zich verwachten op het vervolg van de reeks. Op het einde van het vorige seizoen maakt Lucifer zijn grote geheim bekend aan zijn vriendin, die er niet meteen mee kan leven… We zijn nu alvast benieuwd!

/

Dead to me – seizoen 1

De maand mei brengt een splinternieuwe zwartkomische serie naar Netflix. Dead to me gaat over de vriendschap tussen twee vrouwen die beiden iemand belangrijk verloren. Terwijl de ene een verbitterende weduwe is geworden, werd de ander een optimistische vrije geest. Toch heeft een van de vrouwen een groot geheim dat het leven van haar vriendin compleet op stelten kan zetten. Vanaf 3 mei kan je het volledige eerste seizoen ontdekken op de streamingsdienst.

/

What/If

We vertelden jullie vorige week al over What/If, de nieuwe Netflix-serie met Renée Zellweger in de hoofdrol. De thrillerserie gaat over een koppel dat een vreemd, maar lucratief voorstel krijgt van een mysterieuze vrouw. De reeks gaat over wat er gebeurt als normale mensen al hun normen en waarden laten varen. Vanaf 24 mei verschijnt de duistere serie op de streamingsdienst.


/

Dumplin’

Dumplin’ is een film met Jennifer Aniston die reeds vorig jaar gelanceerd werd in de Verenigde Staten. Nu is de film eindelijk ook beschikbaar in ons land. De film draait om een mollig tienermeisje die uit protest meedoet aan een schoonheidswedstrijd. Aniston kruipt in de huid van haar moeder, die zelf verantwoordelijk is voor zo’n wedstrijd. De hartverwarmende film werd alvast goed ontvangen in Amerika.

/

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Op 3 mei lanceert Netflix de nu al spraakmakende film over Ted Bundy. De film vertelt het verhaal van Bundy en zijn gruwelijke moorden, maar nu vanuit het standpunt van zijn vriendin. Niemand minder dan Zac Efron en Lily Collins nemen de rollen van Ted Bundy en zijn vriendin op zich. Uit de trailer blijkt alvast dat zij heel lang rotsvast geloofde in zijn onschuld. De trailer ontdek je hier:


/

La La Land

Deze maand mag je nog een absolute blockbuster verwachten op het platform. La La Land, de musical met Emma Stone en Ryan Gosling, is vanaf 25 mei beschikbaar op Netflix. De film gaat over een vrouw die actrice wil worden en een jazzmuzikant die droomt van een eigen club. Het duo valt als een blok vooral elkaar en stimuleert elkaars dromen. La La Land behaalde een recordaantal Oscar-nominaties, wat veel zegt over het uitstekende niveau van de film.

Meer lezen? Deze films en series mag je in april op Netflix verwachtenNetflix: 5 series om het jaar in stijl te beginnen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Lucifer, Netflix, Netflix mei, The 100, Zac efron.