Netflix: 5 series om het jaar in stijl te beginnen
© Netflix

Netflix: 5 series om het jaar in stijl te beginnen

Door Laura Dabekaussen & Eloïse Pirard
Leestijd: 2 min

Dubieuze en politiek getinte series, de duistere kant van het superheldendom, een les (ont)spannende seksuele opvoeding en een charmante stalker; het zijn maar een paar voorbeelden van alle topseries die Netflix dit jaar op ons afvuurt. En nu de feestdagen officieel voorbij zijn, kunnen we niet wachten op een heerlijk avondje op de bank.

1.Titans

Verschijningsdatum: 11 januari 2019

Superhelden genoeg op Netflix in 2018, maar ook 2019 heeft er voor je in petto. Dit jaar maken we immers kennis met Titans, een serie die focust op Robin, de voormalige partner van bad boy en antiheld Batman. Robin wil het zelf ook als superheld maken en bestrijdt de criminele schimmen in de stad. Wanneer Dick Grayson, Robins echte naam, in zijn strijd tegen het kwaad op een paar jonge en onbezonnen helden stuit, besluit hij hun mentor te worden. De serie is donker en Robin heeft naast zijn criminele vijanden ook nog zijn eigen schaduwen om mee af te rekenen.

Waarom kijken?

Omdat Robin eindelijk uit de schaduw van Batman treedt en de serie een hele hoop nieuwe helden ten tonele voert.

/

2.Sex Education

Verschijningsdatum: 11 januari 2019

Met deze serie haalt Netflix opnieuw de tiener in ons naar boven. Want wie leeft er nu niet mee met het dramatische en hectische leven van een middelbareschoolstudent. De serie Sex Education is een Engelse komedie van topkwaliteit vol sociologische indrukken uit het liefdes- en seksuele leven van millennials. Het hoofdpersonage Otis, een schuchtere en seksloze tiener, begint dankzij zijn seksuologe/moeder, een geheime praatgroep op school. Kijken we binnenkort allemaal naar Sex Education als seksuele voorlichting? Alleen de tijd zal het uitwijzen.

Waarom kijken?

Omdat tieners en hun klungelige zoektocht naar zichzelf je plots doen beseffen dat het toch leuk is om ouder en wijzer te zijn. 

/

3.Grace and Frankie

Verschijningsdatum: 18 januari 2019

Vreugde, opwinding en tranen van geluk; zo zag de redactie eruit toen we vernamen dat onze twee favoriete en meest stijlvolle oma’s terugkeren naar het scherm voor een vijfde seizoen. Een korte recap van seizoen 4: Grace & Frankie dreigden hun geliefde strandhuis te verliezen. We zagen gekibbel, teamwork, een kort ziekenhuisverblijf en een memorabele fuga. En na een korte vacay zijn de dames nu klaar voor een nieuw seizoen.

Waarom kijken?

Kort gezegd: Jane Fonda x Lily Tomlin. We love you!

/

4.Black Earth Rising

Verschijningsdatum 25 januari 2019

Deze miniserie is allesbehalve eenvoudig qua onderwerp. Het is een menselijk, politiek, gerechtelijk en emotioneel geladen verhaal dat je vanaf minuut één aan je stoel kluistert. De serie bevat 8 afleveringen die licht werpen op een donkere pagina in de geschiedenis van het Afrikaanse continent: de Rwandese genocide. Een verhaal over de zoektocht naar identiteit, waarin de plegers van de wandaden van toen nu vervolgd worden.

Waarom kijken?

De boeiende headliner en het sterke thema. Black Earth Rising is een ijzersterke serie.

/

5.YOU

Verschijningsdatum: 9 september 2018

Gossip Girl fans zijn alvast in de wolken want na Blake Lively, duikt nu ook Penn Badgley (aka Dan) opnieuw op in een serie. In de nieuwe serie You speelt hij de charmante eigenaar van een boekenwinkel die boy-meets-girl-girl-meets-boy gewijs in de ban raakt van een opkomend schrijfster. Alles is echter niet wat het lijkt. De serie neemt een wel heel duistere wending wanneer blijkt dat Joe (Penn Badgley) niet alleen charmant is, maar ook een stalker.

Waarom kijken?

Drama, romantiek en duistere verlangens. Een intrigerende handleiding voor al wie tegen beter weten in haar ex wil stalken (onze goede raad: doe het niet).

Lees meer Marie Claire: Plan Coeur is de meest bingeworthy serie op Netflix, 11 apps op je Instagram naar een hoger niveau te tillen, Wijnegem opent de deuren van haar Man Cave.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Netflix, Netflix films, Series, Tv.