Crush of the Day: Parfum Fleur de Peau van Diptyque
© Dyptique

Crush of the Day: Parfum Fleur de Peau van Diptyque

Leestijd: 1 min

Diptyque blaast vijftig kaarsjes uit en trakteert ons daarvoor op een nieuw parfum: Fleur de Peau. Een muskusgeur die ruikt naar de geborgenheid van je huid. Of zoals de parfumeur het zelf zegt: "Het parfum is enerzijds wild en anderzijds zacht en fluffy, zoals de achterkant van een mollig babynekje."

Olivier Pescheux is de parfumeur achter het nieuwe parfum. Om de geur van huid op te roepen gebruikte hij muskus. Door een vleugje iris toe te voegen maakte hij de musk modern, diep en langhoudend. Het parfum balanceert tussen lederachtige, poederige en fruitige facetten en maakt zowel gebruik van natuurlijke als van synthetische grondstoffen.

Fleur de Peau is geïnspireerd op de jaren ’60, wanneer spiritualiteit, yoga en meditatie hun intrede doen en er een flower power mentaliteit heerst: make love anywhere to anyone… The summer of love. En daarvoor dus de geur van huid, de geur van musk.
Verder maakt hij gebruik van Turkse rozen om het wat introverte hart op te lichten en hij voegt een infusie van ambergris toe om het parfum het love & peace karakter te geven.

Dimitri Rybaltchenko, de illustrator van de fles baseerde zich op een Griekse mythe van een prinses die tot over haar oren verliefd werd op de zoon van Aphrodite. Hij ontsnapt ’s nachts om naar haar toe te gaan en zij ontmoet hem in haar dromen en in hallucinaties waarin ze zich om hem heen wikkelt, zoals een deken. Later krijgen ze ook in de echte wereld een dochter, ‘Voluptuousness’, die hen tot in het oneindige verbindt. Een huwelijk tussen liefde (Eros) en ziel (Psyche). En dat uitte zich in mooie tekeningen.

parfum fleur de peau

Fleur de Peau van Diptyque, € 130 bij Senteurs D’Ailleurs in Brussel (www.senteursdailleurs.com) en Necessities in Antwerpen (www.necessities-antwerp.be).

parfum fleur de peau

Hou je van nicheparfums? Bezoek dan zeker deze niche parfumerieën in Antwerpen eens!

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Diptyque, Fleur de peau, Olivier Pescheux, Parfum.