Museum Night Fever 2020: een avond in het hart van de Brusselse musea
© BE CULTURE

Museum Night Fever 2020: een avond in het hart van de Brusselse musea

Door Alice Barbieux  & Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Op zaterdag 14 maart keert Museum Night Fever terug voor zijn 13e editie in Brussel. Performances, installaties, live sets, dans, films, animatie en nog veel meer staan op het programma. Je kan zelfs tot het einde van de nacht in de zalen van bepaalde musea rondhangen. Wie zegt dat musea saai zijn?

De editie van vorig jaar had een recordbezoek met bijna 17.000 bezoekers. Dit jaar is Museum Night Fever van plan om dit record nog eens te verbreken en de vooroordelen over musea uit te dagen. We garanderen je een unieke ervaring! 

<<Lees ook – Brussel is met Womanly een coworking space rijker>>

De grote twee pijlers van dit jaar zijn: 1.000 nieuwe Belgische artistieke talenten voorstellen én tegelijkertijd het imago van ontoegankelijkheid van musea uitdagen. Tijdens deze avond laten jonge kunstenaars zich inspireren door prestigieuze collecties van musea. De musea worden voor cultuurfanaten omgetoverd tot echte speeltuinen. Een dertigtal musea zullen hun deuren openen voor deze avond, zodat iedereen de tentoonstellingen en verschillende artistieke exposities op een feestelijke manier kan ontdekken.

/

Wanneer musea codes uitdagen

Museum Night Fever is meer dan alleen een honderdtal animaties én creaties in de schijnwerpers plaatsen. Op het programma staan: concerten, uitvoeringen, artistieke installaties, film, zwarte magie (maken van voodoo-poppen), pratende werken, gigantische lichtgevende kwallen, razernij en zoals we eerder hebben vernomen, het onverwachte. Kortom, een crazy nacht staat jou te wachten.

<<Lees ook – The view keer terug naar Brussel>>

Naast het exclusieve programma van deze editie, vinden we ook verschillende flagship tentoonstellingen van het moment terug. Zoals bijvoorbeeld ‘Today is The First Day‘ van kunstenaar Wolfgang Tillmans in WIELS, de tentoonstelling ‘Superhelden sterven nooit. Comics & Jewish Memories‘, de tentoonstelling ‘Zoo‘ in MIMA en bovendien is het de laatste kans om de mystieke werken van Paul Delvaux te gaan bewonderen. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A little behind the scenes from @mimamuseum’s next exhibition ZOO opening this Friday ! 😍 Artist: @egle_zvirblyte 📸 @salom.sb #brusselsmuseums

Een bericht gedeeld door Brussels Museums (@brusselsmuseums) op

/

We eindigen de avond op de dansvloer

Dit jaar speelt de Museum Night Fever nog meer uit om de bezoekers door te sturen naar de afterparty’s, die zullen doorgaan in 5 van de deelnemende musea. Je kunt tot 03.00 uur ’s nachts je heupen loszwieren in het Legermuseum, de Sint-Gorikshallen, de Experience.Brussels, de Wiels en in het MIMA. Dance, dance, dance! 

Houd er rekening mee dat het aantal plaatsen voor afterparty’s beperkt is tot de capaciteit van de hallen. Om je makkelijk te vervoeren tussen de Brusselse musea zijn er gratis MIVB-pendeldiensten beschikbaar.

/

Praktische informatie

Wanneer? Zaterdag 14 maart 2020 van 19.00 tot 03.00 uur

Waar? In 31 Brusselse musea

Prijs? €13,00 in voorverkoop ; €17,00 op de dag van het evenement

Op 11 maart wordt een informatiepunt opgezet op Place Royale. Alle aanvullende informatie is hier te vinden.

Heb je tijdens deze dag zin in Italiaans? Check even – De 5 beste Italiaanse restaurants in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Museum night fever.