Moederdag: 8 fijne doe-ideeën om samen te genieten
© Unsplash

Moederdag: 8 fijne doe-ideeën om samen te genieten

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Zondag 8 mei 2022 is het Moederdag. De gelegenheid om jouw mama - letterlijk of niet - in de bloemetjes te zetten en je band te verstevigen. Nog geen inspiratie? Wij zetten 8 leuke moeder-dochteractiviteiten op een rij.

/

In België vieren we Moederdag altijd op de tweede zondag van mei. Dit jaar valt dat op zondag 8 mei 2022. Wil je graag een leuk cadeau geven aan jouw moeder, bekijk dan hier onze tips. Of heb je toch liever een ‘doe’-idee, lees dan gerust verder. Want er bestaan genoeg originele ideeën om je moeder te verrassen en een moment van liefde en samenhorigheid te creëren. Ga er dus voor!

Sessie in de spa

Ga samen met jouw mama naar de spa, want dat is niet alleen fysiek maar ook psychologisch ontspannend. Massage, sauna of een andere lichaamsverzorging… Het klinkt allemaal als een goede manier om komaf te maken met stress. Zo kunnen jullie allebei volledig ontspannen aan de volgende werkweek beginnen.

/

Citytrip in België

Neem je mama mee op citytrip in België! In Antwerpen kan je terecht in de gloednieuwe winkel van Sebago voor een mooi paar schoenen of coole outfit. Of neem je mama eens mee op een tweedehandskleding shopping tour in de modestad. Ook in Brussel zijn er heel wat toffe winkels die de moeite waard zijn, net als in Gent trouwens. En heb je tijdens de trip even een adempauze nodig op een terras in de zon? Lees dan het artikel ‘De 20 beste terrasjes van Vlaanderen en Brussel‘.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel Belgium (@travel_belgium)

/

Verrassingsetentje  

De liefde van de man, maar ook van de mama gaat vaak door de maag. Want geef toe, eten doet bijna altijd goed. Nodig je mama dus uit voor een brunch, lunch, diner bij je thuis en haal al je beste potten uit de kast. Om het toch net dat ietsje specialer te maken, kan je het aankondigen als een verrassing: “Mama, houdt dat moment vrij. Want ik neem je ergens mee naartoe.” Blinddoeken is geen must, maar wel een leuke extra.

/

Keramiekworkshop

Waar keramiek vroeger meer gezien werd als een activiteit voor vrouwen op pensioen, is het al een tijdje weer helemaal hip. En terecht ook, want het draaien en boetseren met de handen zorgt ervoor dat de geest helemaal tot rust komt. En je neemt bovendien – of althans hopelijk – een leuk resultaat mee naar huis. Een ideale activiteit dus om samen met de mama even creatief te ontspannen.

/

Culturele uitstap

Dit voorjaar zijn er een heleboel tentoonstellingen in België die zeker een bezoekje waard zijn. Maar met moederdag op komst, is het natuurlijk nog leuker om goed gezelschap aan je zijde te hebben. Zo kunnen jullie er meteen een trip van maken met een lunch of koffie ervoor of erna.

Doorzoek het aanbod eens en kies een tentoonstelling waarvan je denkt dat die je mama wel zal bekoren. Van schilderkunst en fotografie tot design… Met een culturele uitstap doe je nooit iets mis. Voor meer informatie, lees het artikel ‘9 tentoonstellingen om binnenkort te bezoeken‘.

Nog een tip: ben je al eens naar het Museum Voorlinden in Wassenaar geweest? Het mag dan net over de grens van Nederland liggen, maar het is en blijft een van onze favoriete musea om te bezoeken. Door de vaste en wisselende collecties, maar ook door de prachtige natuur errond én de restaurants waar je in de zon kan genieten van een glas rosé met portie bitterballen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BE CULTURE (@be_culture)

/

Nostalgische wandeling

Welke moeder houdt er nu niet van een vleugje nostalgie? Neem daarom jouw mama mee op een nostalgische wandeling door de wijk waar ze opgroeide, naar het restaurant waar ze vroeger altijd heen ging… Ze zal het ook alleen maar leuk vinden om jou te vertellen over al haar mooie herinneringen.

/

Wine tasting

Moederdag is een feestelijke gelegenheid zoals een ander. Waarom zou je daar dan niet samen met jouw mama een glaasje op drinken? Maak daar ineens een toffe activiteit van en geef je mama een wine tasting cadeau. Jullie genieten samen van lekkere wijn en eten daar eventueel een lekker hapje bij, terwijl je bij kan babbelen over van alles en nog wat. Schol!

/

Zeg het met een brunch

Met een brunch zit je nooit fout, en zeker niet op Moederdag! Want de dag starten met een goede kop koffie in de hand en veel lekkers daarbij, zal sowieso een glimlach op het gezicht van jouw mama toveren .

Geen zin om zelf in de keuken te staan? Bestel je brunch dan via Deliveroo en doe meteen je goede daad van de (Moeder)dag. Op 8 mei schenkt Deliveroo immers per verkochte brunch een maaltijd aan Nasci vzw, een organisatie die zich inzet voor kansarme zwangere vrouwen, moeders en gezinnen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deliveroo Belgium (@deliveroo_be)

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Mama, Moeder, Moederdag.