Schoenenmerk Jonak opent tweede Belgische winkel in Antwerpen
© Jonak

Schoenenmerk Jonak opent tweede Belgische winkel in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Antwerpen heeft er een nieuwe aanwinst bij. Onlangs opende het populaire Franse schoenenmerk Jonak een vestiging in de Huidevettersstraat 19. Opnieuw een goede reden voor een dagje Koekenstad.

/

De geschiedenis van Jonak gaat terug tot 1964 in de rue Saint-Placide in Parijs, toen Marcel en Josette Nakam hun eerste schoenenwinkel openden. De damesschoenen van het merk waren én blijven geïnspireerd door de jaren 60: een tijd van revolutie, verandering en kunst. Deze combinatie tussen trouw blijven aan je erfgoed en vooruit willen kijken, definieert het merk, dat nog steeds in handen is van dezelfde familie.

Lees ook: 15 nieuwe hotspots in Antwerpen om snel te ontdekken.

De schoenen zijn wereldwijd erg populair omwille van hun trendy look en veelzijdigheid, maar ook voor de aandacht voor kwaliteit. Jonak kiest ervoor om de schoenen bijna allemaal in Europa te produceren, daar waar de expertise te vinden is: Portugal, Italië en Spanje. Steeds kiezen ze voor leersoorten van de beste kwaliteit, maar daar hangen ze geen exuberant prijskaartje aan vast.

Jonak in Antwerpen

Na de opening van een winkel in Brussel vorig jaar, strijkt Jonak nu ook neer in Antwerpen. Designer Mika Violetta richtte de winkel in met op maat gemaakte meubels die speciaal voor het pand gemaakt werden door Franse ambachtslieden, in lijn met het DNA van Jonak.

Lees ook: Deze merken hebben het beste aanbod voor curvy vrouwen.

Materialen als hout en metaal worden op een subtiele manier gecombineerd, zodat de aandacht naar de schoenen gaat. De vele planten en andere huiselijke elementen, zorgen voor een ontspannen sfeer.

 

Praktische info: Jonak Antwerpen, Huidevettersstraat 19, meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen.