Dit zijn de beste vintage- en tweedehandswinkels van Antwerpen
© Getty Images

Dit zijn de beste vintage- en tweedehandswinkels van Antwerpen

Leestijd: 2 min

Vintage en tweedehands in Antwerpen gezocht? Bij deze winkels scoor je de mooiste modeparels van de Scheldestad.

/

Rosier41

Als het van ons afhangt, is Rosier 41 dé allerbeste winkel in Antwerpen om unieke designeritems te scoren aan betaalbare prijzen. Je vindt er zowel items van Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons, maar ook van internationale merken als Dior, Balenciaga, Marni, Comme des Garçons en meer.

Rosier 41 2000 Antwerpen, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROsier41 (@rosier41)

/

LabelsInc

Nog zo’n vaste waarde in Antwerpen om vintage designermode te scoren, is Labels Inc. In de rekken vind je een eclectische mix van stukken uit vorige seizoenen en originele stukken uit de begindagen van de Antwerpse Zes.

Nationalestraat 95, 2000 Antwerpen. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Recent Designer Clothing (@labelsinc)

/

Episode

De Nederlandse keten Episode heeft in heel wat hippe steden zoals Parijs en Kopenhagen vestigingen, en dus kan een filiaal in onze modestad niet ontbreken. De kleren zijn allemaal gewassen en geordend per soort en kleur, want het shoppen hier makkelijker maakt dan in andere gelijkaardige tweedehandswinkels. Episode neemt ook zelf kledingstukken onder handen. Zo voegen ze bijvoorbeeld tie-dye prints toe aan 501 jeansbroeken van Levi’s, of maken ze de onderkant gerafeld.

Kammenstraat 14, 2000 Antwerpen, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door episode (@episodeamsterdam)

/

Vrijdagmarkt 6

Vrijdagmarkt 6 richt zich in principe specifiek op mannen, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat vrouwen er niks kunnen scoren. Hier hangen items van Raf Simons en Acne Studios tot Supreme in de netjes geordende rekken.

Vrijdagmarkt 6, 2000 Antwerp, meer info op de Facebookpagina.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Willy Zachel Jr (@vrijdagmarkt6)

/

Melting Pot Kilo

Net als bij de slager wegen ze de kleren hier en betaal je gewoon per kilo. Daardoor koop je hier tweedehandsmode aan erg lage prijzen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe betaalbare winterjas.

Nationalestraat 14, 2000 Antwerpen, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Melting Pot Kilo (@melting_pot_kilo)

/

Riot Vintage Shop

Ook Riot begon enkele jaren geleden als een winkel met tweedehandsmode per kilo, maar ondertussen veranderden ze dat concept – helaas. De prijzen gingen daardoor wat de hoogte in, maar je koopt er alsnog fijne items die veelal uit de jaren negentig afkomstig zijn.

Lange Koepoortstraat 46-48, 2000 Antwerpen. Meer info op de Facebookpagina.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RIOT Antwerp (@riotantwerp)

/

Think Twice

Think Twice is wellicht wel de meeste bekende tweedehandsketen in ons land met winkels in bijna alle grote steden. Je kan hier parels aan spotprijzen op de kop tikken, maar je moet daarvoor wel goed zoeken en regelmatig langsgaan. Nog een laatste tip: elke maand organiseert Think Twice de ‘T2 Days’ waarbij je een week lang elke dag steeds meer korting krijgt op de volledige stock. Op de eerste dag krijg je 30% korting, op de laatste dag betaal je per stuk nog maar € 1.

Er zijn vier winkels in Antwerpen. Meer info op de website.

Nog meer shop-inspiratie in Antwerpen nodig? Ontdek dan hier onze 27 favoriete winkels in Antwerpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Tweedehands, Vintage.