Moederdag: 5 fijne doe-ideeën om samen te genieten
© Shutterstock

Moederdag: 5 fijne doe-ideeën om samen te genieten

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 2 min

Zondag 12 mei is het opnieuw Moederdag. Een dag waarop we alle mama’s in de bloemetjes zetten. Geen zin in de klassiekers? Wij kozen voor jou 5 fijne doe-ideeën, waar je samen met je mama volop van kan genieten!

Vergeet die pralines en boeketten, schenk je mama deze keer een uniek moeder-dochter moment!

Lees meer: Shopping: luxueuze gezichtscrèmes om te schenken voor moederdag 

/

Plan een wellnessdag in

Mei belooft deze keer een natte en koude maand te worden. Geen beter excuus om tijdens dit weer ergens een sauna, hamam of jacuzzi te bezoeken, en dan nog liefst ergens in een mooie, ontspannende omgeving. Zo denkt spa Letha in Asper er ook over. Voor Moederdag bieden ze zelfs een speciaal arrangement aan. Inbegrepen? 120 minuten tot de wellness, 30 minuten rugpakking en 30 minuten nek en schoudermassage.

Kostprijs? 119 euro ipv 159 euro
Reserveren kan via: info@spaletha.com

Wellness

Unsplash

Adres: Ommegangstraat 18, 9890 Asper

/

Ga uitgebreid brunchen

Wat smaakt er beter dan een vers ontbijt? Een uitgebreide brunch natuurlijk. Lekker uitslapen en daarna genieten van enkele heerlijke lekkernijen. Geweldig toch! Volgens kasteel de Bunswyck in Leuven is Moederdag dus de ideale gelegenheid om samen te komen met de familie. Voor de kleinsten onder ons worden allerlei activiteiten voorzien zoals een springkasteel en voetbalsgoals.

Mogelijke keuze’s

Kasteelbrunch: 52 euro p.p. vanaf 11u 
4 gangen: cava – ontbijt, koud buffet, warm buffet en dessertenbuffet

Champagnebrunch: 78 euro p.p. vanaf 11u
4 gangen: een halve fles champagne per persoon – ontijt, koud buffet, warm buffet, dessertenbuffet

Reserveren kan via info@kasteeldebunswyck.be

Brunch

Unsplash

Adres: Tiensesteenweg 343, 3000 Leuven

/

Ontspan samen tijdens moeder dochter yoga

Is jouw mama het type dat beweert dat yoga niets voor haar is (“Ik ben hélemaal niet lenig.”), maar toch stiekem tutorials op Youtube kijkt? Wel, dan is dit uitje de ideale oplossing. Op zondag 19 mei organiseert Leen Beewaert een speciale yogasessie voor moeder en dochter. Vergeet poweryoga, flowyoga en bikramyoga, maar doe eens een keertje aan moeder en dochter yoga.

Kostprijs? 18 euro per persoon
Inschrijven kan via info@meirdam.be

Unsplash

Adres: Meirdam, Sint-Onolfsdijk 12, 9200 Dendermonde.

/

Zondigen samen tijdens een chocolade workshop

Op 12 mei organiseert ‘Chocolates Made By Me’ een workshop chocolade & pralines maken met als thema Moederdag. De workshops zullen doorgaan van 10:00 tot 13:00 uur en van 14:30 tot 17:30 uur. Je leert er diverse pralines en truffels maken met chocolade van topkwaliteit. Je hebt de keuze uit maar liefst 75 verschillende recepturen. Uiteraard gaat al het gemaakte lekkers mee naar huis. Reserveren is verplicht.

De workshop bedraagt 45 euro per persoon inclusief onbeperkt koffie, thee, frisdrank en natuurlijk chocolade nuttigen!

Inschrijven kan via chocolatesmadebyme@gmail.com

Chocolade

Unsplash

Adres: Nieuwburgstraat 13, 8020 Oostkamp

/

Neem mama mee naar een rooftop 

Check eerst of moederlief geen schrik heeft van ongekende hoogtes, vooraleer je ze meeneemt naar een splinternieuwe rooftop in Antwerpen. De bar is gelegen op de bovenste verdieping van het oude Mercatorgebouw aan de Desguinlei. De vorige boardroom heeft zich daar immers ontpopt tot een loungy ingerichte bar met een buitenterras dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Verwacht je aan: cocktails, premium beers, bio-wijnen, bubbels en gefermenteerde healthy drinks. Daarnaast vind je er ook een tiental trendy bits and bites en gedeelde gerechten die wekelijks wisselen en waarvan een aantal gebaseerd zijn op lokale en duurzame producten.
ONTOP is geopend op zondag van 12:00 – 18:00 uur.

Reserveren kan via info@on-top.be

Pers

Adres: Desguinlei 100, 2018 Antwerpen

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: 5 sporten die je samen met je baby kan doenKinder, de Tinder-app voor babynamenAlles wat je op voorhand wilde weten over bevallen (of net niet)

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brunch, Chocolade, Moederdag, Wellness, Workshop.