Madrid met de kids: 6 tips voor een geslaagde citytrip
© Shutterstock

Madrid met de kids: 6 tips voor een geslaagde citytrip

Leestijd: 2 min

Op reis gaan met jonge kinderen is niet altijd eenvoudig. Gelukkig zijn er ook voldoende bestemmingen die wel kidsproof zijn. De Spaanse hoofdstad Madrid heeft veel te bieden voor een leuke citytrip voor volwassenen én kinderen. Dit zijn onze zes tips!

Madrid is de grootste stad van Spanje en tegelijk ook de hoofdstad van het zonnige land. De stad heeft veel te bieden voor een onvergetelijke citytrip vol zon, cultuur en heerlijke tapas. Ook voor kinderen heeft de stad heel wat leuke mogelijkheden.

1. Bootje varen in het grootste stadspark

In Madrid vind je heel wat mooie parken, maar het Retiro park is de groene long van de stad. Het park is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en de bomen bieden heerlijke verkoeling. In het park kan je wandelen of fietsen en de kinderen kunnen spelen in een van de vele speeltuinen. Het Retiro park staat vol kleine paleizen die je kan verkennen. In het midden van het park is er ook een grote vijver. Je kan er een bootje huren om gezellig te varen middenin het park!

Good morning Madrid!! 🇪🇸#madrid #retiropark #lovely #summermadrid2018

Een bericht gedeeld door The Times Madrid (@thetimesmadrid) op

2. Een ritje op de aardbeientrein

Een ritje met de trein is ideaal voor kinderen die nog geen grote afstanden kunnen stappen. De houten aardbeientrein voert je van het centrum van Madrid naar de historische stad Aranjuez. Deze trein volgt dezelfde route al sinds 1984 en is dus cultuur erfgoed van Spanje. De trein heeft zijn naam verdiend dankzij de prachtige panorama’s die je ziet tijdens de rit. De aardbeientrein voert je namelijk langs vele kleurrijke aardbeien- en aspergevelden tijdens de tocht.

3. Bewonder schildpadden in het treinstation Atocha

Het centraal treinstation Atocha van Madrid is zeker een bezoekje waard. Het gebouw heeft een prachtige voorgevel en je kan er veel treinen bewonderen. In het station is er ook een grote botanische tuin, waar meer dan honderden schildpadden ronddobberen. Daarnaast telt de botanische tuin ook heel wat bijzondere tropische plantensoorten, afkomstig van over de hele wereld.

4. Madrid vanuit de lucht

Waarom Madrid niet eens vanuit de lucht bekijken? De kinderen zullen dolenthousiast worden van een ritje met de Teleférico of de Faro de Monclao. De Teleférico is een kabelbaan gespannen over de Paseo del Pintor Rosales en het Casa del Campo park. De rit duurt een kwartier en bezorgt je een panoramisch uitzicht over het koninklijk paleis en het bijhorende park. Ook de Almudena kathedraal en de Egyptische Debod tempel kan je aanschouwen vanuit de lucht.

5. Op de foto met ‘echte’ sterren

Spendeer je liever enkele uren uit de zon? Breng dan een bezoekje aan het Museo de cera, het wassenbeeldenmuseum van Madrid. In het museum kan je met het gezin op de foto met de wassen versie van sterren zoals Christiano Ronaldo, Miley Cyrus of Tom Cruise. Verder is er ook een horrortrein in het museum en een virtual reality simulator die je tot in de ruimte katapulteert. In de multivisionshow kan je samen met de kinderen op een originele manier over de geschiedenis van Spanje leren.

6. Zoek verkoeling in een waterpretpark

De temperaturen in Madrid kunnen erg hoog oplopen. Tijdens een zonnige, hete dag is een bezoekje aan een waterpretpark ideaal met kinderen. In het tropische waterpretpark Aquapolis kan je heerlijk afkoelen in een van de vele zwembaden. Je vindt er verschillende spannende attracties waar jong en oud zich op kunnen amuseren. Neem het op tegen je gezinsleden in de Speedracer of verleg je grenzen in de Kamikaze of de Anaconda. Waterpret gegarandeerd!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Citytrip, Citytrip kinderen, Madrid.