Londen hotspots: Where to sleep?
©

Londen hotspots: Where to sleep?

Leestijd: 1 min

Het weer wordt guurder, de etalages vullen zich met cosy knitwear en je seizoensdepressie loert om de hoek. Kortom, de herfst is duidelijk in volle glorie en je kan best een beetje perspectief gebruiken om jezelf uit bed te hijsen en naar kantoor te begeven. Maar zie, een lichtje in de herfsttunnel: vanaf 1 november worden de Christmas lights in de straten van Londen aangestoken. En het wordt nog beter: de gerenommeerde grootwarenhuisketens geven kortingen. Jihaa! Het ideale excuus voor een citytrip over het kanaal en een koffer tsjokvol Topshop-stuff. Al wat jij moet doen, is gewapend met een latte, je eurostar-ticket, designertas en een afgedrukte versie van dit artikel jezelf overgeven aan de foute kerstmuziek en een quasi nostalgisch humeur. Wij zetten alvast de hotspots van het moment op een rijtje.

1. The Ampersand Hotel

Op slechts enkele meters lopen van het South Kensington underground station, overnacht je in het hippe Ampersand Hotel. De staff is uitzonderlijk vriendelijk en goedlachs. De afternoon tea delicieus en het ontbijt in de kelderverdieping stelt evenmin teleur. De lichte slaper onder ons, kiest echter beter voor een overnachting elders, aangezien je de tube letterlijk vanuit je bed kan voelen daveren… Wij waren laatst zo moe geshopt, dat een hele troep olifanten ons niet had wakker gekregen!

The Ampersand Hotel, 10 Harrington Road, South Kensington. www.ampersandhotel.be

2. The Langham Hotel

‘Klassieke rozengeur en chic’, zo vat je dit 200 jaar oude vijfsterrenhotel het best samen. Van heinde en verre komt de London goodlife hier aan een cocktail sippen, want de bar alleen al is de moeite waard. Het poederroze decor, maken van dit hotel echter ook een ideale plek om ladylike te overnachten. Bovendien is de locatie ideaal voor de topshop addicts onder ons: de winkels van Oxford Street zijn slechts op enkele tientallen meters afstand. Tip: schrijf je in op de nieuwsbrief en hou de promoties die het hotel hierin bekend maakt in de gaten, want een standaard overnachting in dit pareltje kost wel een aardige duit.

The Langham Hotel, 1C Portland Place, Marylebone. www.langhamhotels.com

3. Edition Hotel

Het Edition Hotel deel maakt deel uit van de Marriott groep, en toch draagt het zijn eigen unieke stempel. Menig blogger weet deze stek in Soho te appreciëren en het restaurant biedt toegankelijke wereldkeuken zonder veel pooha.

Edition Hotel, 10 Berners Street, Soho. www.editionhotels.com

4. Ace Hotel. 100 Shoreditch High Street, Shoreditch

Let je liever een beetje op je portefeuille, maar wil je jezelf toch tussen hip en trendy London begeven, dan boek je een overnachting in het Ace Hotel.

Ace Hotel, 100 Shoreditch High Street, Shoreditch. www.acehotel.com

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Ace Hotel, Citytrip, Edition Hotel, Hotels, Hotspots, Londen, Londen-special, The Ampersand hotel, The Langham Hotel.