De leukste adresjes in Nieuwpoort
© Joy Flammang

De leukste adresjes in Nieuwpoort

Door Joy Flammang & Lore Jans
Leestijd: 4 min

Voel je de nood om even te ontsnappen en je batterijen weer op te laden? Dan is Nieuwpoort the place to be voor jou. Op slecht anderhalf uur van Brussel biedt deze charmante kuststad een uitgestrekte fauna en flora, prachtige plekjes en een rijke geschiedenis.

Gelegen aan de IJzermonding en de Noordzee, heeft Nieuwpoort heel wat verrassingen in petto voor bezoekers. De verkeersvrije dijk, het strand en de omringende groene landschappen trekken jaarlijks veel wandelaars, maar ook de historische stad is zeker de moeite, net als de jachthaven, die de grootste van Noord-Europa blijkt te zijn.

Voor al wie zin heeft om er naartoe te trekken, zij het voor een dag, een weekend of een midweek, zie hier onze selectie van Nieuwpoortse hotspots en must sees.

Overnachten in Nieuwpoort

ibis Styles Nieuwpoort

Het nieuwe Ibis hotel, dat in juni de deuren opende, is perfect gelegen in een groene omgeving op slechts 2 km van het centrum van Nieuwpoort. Het hotel biedt moderne, mooi ingerichte en comfortabele kamers.

In hun all-inclusive aanbod zit de kamer, het ontbijt (buffet) en gratis wifi. Daarenboven stelt het hotel fietsen ter beschikking voor wie de omgeving wil verkennen en kan je vanaf eind december ook ontspannen in het wellnesscentrum met overdekt zwembad, sauna en hamman.

Nieuwpoort

Pers

Nieuwpoort

Joy Flammang

Ibis Styles Nieuwpoort, Brugse Steenweg 41, 8620 Nieuwpoort. Reserveren kan op www.ibis.com. Gemakkelijk bereikbaar met de wagen of de tram vanuit Oostende.

/

Eten in Nieuwpoort

De Roos

Gezellig genieten in #deroos #nieuwpoort #versegarnalen #garnalen 😎👍

Een bericht gedeeld door Martin Calle (@martincalle75) op

Dit etablissement, dat gelegen is aan de vissershaven van Nieuwpoort, biedt een gevarieerde en aantrekkelijke kaart aan een uitstekende prijs. Bovendien beschikt De Roos over een mooi terras in de zon. De garnaalkroketten werden alvast getest en goedgekeurd!

Het Kompas

Genieten van het leven!

Een bericht gedeeld door Lars Van de Woesteyne (@larsvandewoesteyne) op

Een verfijnde keuken, een elegante omgeving en een onberispelijke service. Brasserie Het Kompas is ongetwijfeld het beste restaurant op de dam van Nieuwpoort.

De Lanterfanter

Coffee with letters from 1918 #delanterfanter #ramskapelle #relax #zen

Een bericht gedeeld door An Craps (@anneke_craps) op

De Lanterfanter is gelegen op een klein plein in de uiterste hoek van de stad, weg van de toeristische trekpleisters. Het restaurant profileert zich dan ook als de ideale plek voor liefhebbers van rust en natuur. De typische decoratie illustreert het historisch-culturele erfgoed van de regio. Wij raden aan te genieten van een goede fles wijn en een verse tong.

/

Wandelen in Nieuwpoort

De jachthaven

Nieuwpoort

Joy Flammang

De jachthaven van Nieuwpoort heeft een capaciteit van meer dan 2.000 boten en is zo de grootste jachthaven van Noord-Europa. Het ononderbroken verkeer in de haven is elke dag een schouwspel op zich. Te voet of met de fiets geniet je er van een prachtig uitzicht.

Natuurreservaat De IJzermonding

Nieuwpoort

Joy Flammang

#nieuwpoort #kust #vvw #phoque #zeehond #seal

Een bericht gedeeld door Jojo Navarro (@chat_navarro) op

Natuurreservaat De IJzermonding is een beschermd landschap dat haar bezoekers een ongelooflijk rijke fauna en flora biedt. De getijden hebben vochtige en slibberige zones gevormd die onderdak bieden aan een imposante kustvegetatie, net als veel zeedieren, schelpdieren en schaaldieren. Heel vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag, kan je er zelfs zeehonden tot rust zien komen.

He reservaat is vrij toegankelijk het hele jaar door, van zonsopgang tot zonsondergang. Ook rondleidingen zijn mogelijk.

Koolhofput

De Koolhofput is een diepe plas waar vogels en vissen zich aan de ene kant thuis voelen en vissers en natuurliefhebbers aan de andere kant postvatten. Aangevuld met observatiehutten, zandgroeves, wandelpaden en plantages is de Koolhofput een paradijs voor wandelaars en wielertoeristen.

Wandelen over de dijk of het strand

Nieuwpoort

Joy Flammang

Een klassieker, maar toch… Water, lucht en jodium; een wandeling in de zeebries is een echte verjongingskuur!

/

Monumenten in Nieuwpoort

Het Koning Albert I-monument

#nieuwpoort #visitnieuwpoort #toerismeoostende #aerialshot #aerialphotography #dronephotography #djiphantom4 #djiglobal

Een bericht gedeeld door Jochen Van Parijs (@j_from_paris) op

De memorial dateert uit 1938 en werd gemaakt door Julien De Ridder als eerbetoon aan koning Albert 1 en de strijders van de Eerste Wereldoorlog. Klim naar de top van het monument om te genieten van het panoramisch uitzicht over de kust en het binnenland.

Het standbeeld van Jeanne Panne

Ontdek het verhaal van Jeanne Panne, de heks van Vlaanderen: van hekserij beschuldigd en veroordeeld tot de brandstapel op 16 mei 1650.

De vuurtoren

Nieuwpoort

Joy Flammang

De vuurtoren van Nieuwpoort stijgt 27 meter boven het zeeniveau uit. Het rode licht straalt elke 14 seconden over het landschap. De laatste beheerder van de vuurtoren ging in 1963 met pensioen. Nu is de vuurtoren in externe handen.

Rest je na dit drukke programma nog tijd, dan kan je ook altijd even door de winkelstraten wandelen: de Albert I-Laan of Lombardsijdestraat in de buurt van het strand of in de buurt van de grote markt en de Kaai in het centrum van Nieuwpoort.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Hotspots, Kust, Nieuwpoort.