Een online Pasta Academy
Sarah Puozzo leerde als kind pasta maken onder de vleugels van haar Venetiaanse familie. Nu wil ze haar passie graag delen met andere liefhebbers, en hen ook de Italiaanse levensstijl meegeven waar tijd maken voor koken belangrijk is.
Zelf kreeg ze les van onder andere 3-sterrenchef Massimo Bottura en een foglia-meester in Bologna. Het opstarten van haar eigen Pasta Academy is een volgende droom die uitkomt. Bij de Pasta Academy leer je gezonde gerechten bereiden waar groenten centraal staan. “Hier zijn we gewend om enorme borden met pasta te eten, maar in Italië gaan ze er met mate mee om. Het past prima in een gezonde levensstijl als je de pasta maar niet gaat combineren met volle en vette sauzen. Balans is belangrijk.”
Dit bericht bekijken op Instagram
Je kan je verwachten aan kleurrijke pastacreaties aan de hand van natuurlijke producten. Alle gerechten die gemaakt worden bij de academie zijn zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. Het aanbod van de pastaworkshop gaat van klassieke pasta’s tot glutenvrije en zelfs vegan pasta’s, wat van de Pasta Academy de ideale familie-activiteit maakt. Zelfs kinderen krijgen de kans om een gnocchiles te volgen, net zoals Sarah het leerde van haar vader.
Tip van de redactie: Nu geliefden hun partner of date niet kunnen verrassen met een tafeltje in een restaurant, kunnen ze zich aanmelden voor de valentijnskookworkshop en samen ravioli maken. Een ideale manier om quality time met elkaar te spenderen en samen met de handen in het deeg te zitten.
Lees meer Marie Claire op: Dit zijn alle winnaars van de Belgian Vegan Awards 2020, 6 back-to-school recepten van voedingsexperte Claudia Van Avermaet en Blue Monday: zo hou jij het geluksstofje dopamine op peil.