Dit zijn alle winnaars van de Belgian Vegan Awards 2020
© Getty Images

Dit zijn alle winnaars van de Belgian Vegan Awards 2020

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Dat steeds meer Belgen veganistisch eten, is ook lokale ondernemers niet ontgaan. Met de Belgian Vegan Awards worden ze beloond voor hun inzet en krijgen ze een vegan friendly duwtje in de rug. Dit zijn de winnaars van 2020.

/

De Belgian Vegan Awards is een initiatief van BE Vegan vzw. De organisatie heeft als doel veganisme te promoten, veganisten te verenigen en hen bij te staan met tips en tricks. Op deze manier hopen ze bij te dragen aan een dier-, mens- en milieuvriendelijke samenleving.

Beste nationale product

Voor ‘beste nationale product’ staan de spareribs van The Vegan Butcher op één. The Vegan Butcher is een Belgische webshop gespecialiseerd in vegan vlees en kaas. Al hun producten worden lokaal geproduceerd en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Beste internationaal product

In 2018 wonnen ze nog een Belgian Vegan Award met ‘beste vegan product’ voor hun veganistische productlijn. Dit jaar gaat het internationale merk Ben & Jerry’s naar huis met de prijs voor ‘beste internationaal product’. Menig Belgische veganist blijkt grote fan te zijn van het merk z’n nieuwe ‘Non-dairy Netflix & Chill’d’-ijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ben & Jerry’s (@benandjerrys)

Beste nieuwkomer

Wil je de beste nieuwkomer van het jaar ondersteunen, dan moet je in Brugge zijn. Wijnbar ‘Atelier Flori‘ doet je wegdromen met vegan gerechtjes, wijn en kunst op een muzikale setting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Atelier Flori (@atelierfloribruges)

Beste webshop

De eerste plaats voor ‘beste webshop’ gaat dit jaar naar The Sustainable Family. Zowel met hun eigen merk als andere duurzame producten hoopt deze familie Belgische consumenten te overtuigen van een milieuvriendelijk leven. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat duurzaam leven een echte verrijking voor je leven kan betekenen.

Beste gebak

Voor de derde keer op rij vinden we PEAS uit Hasselt terug in de lijst van Belgian Vegan Awards. Gespecialiseerd in vegan kaneelrollen met een divers aanbod aan topping is PEAS onverslaanbaar. Als een onderneming aantoont dat veganistisch eten niet betekent dat je je favoriete smaken moet missen, dan is het PEAS wel.

Beste lunch

De beste vegan lunch eet je bij Komkommertijd in Gent. Verwacht je hier aan heerlijke soepen, warme en koude gerechten en ook aan desserten. Met een kaart die steeds weer weet te verrassen en rijkelijk gevulde borden ga je hier nooit met een honger naar buiten.

Beste ontbijt

Te vroeg voor een lunch, dan kan je terecht bij De Sladerij in Hasselt. Uitgebaat door vier vrouwen met een passie voor alles wat lekker, natuurlijk en vegan is. Op deze plek kom je thuis en start je de dag vol energie.

Beste diner

Het beste vegan diner? Dat vind je ook in Hasselt. Het ziet er naar uit dat je voor een dagje heerlijk veganistisch eten in de Limburgse grootstad moet zijn. De wereldkeuken van het plantaardige restaurant Lento valt net zoals zijn lokale collega’s in de smaak bij Belgische veganisten.

Beste foodtruck/catering

Je had het misschien zien aankomen, maar ook de beste foodtruck is gelegen in Hasselt. De mobiele truck Sappig mag zich dit jaar ‘beste plantaardige foodtruck/catering’ noemen. Het is niet altijd makkelijk om op een snelle en gezonde manier voedingsmiddelen binnen te krijgen. Met Sappig biedt Stephanie verse sapjes, smoothies, cocktails en snacks aan voor iedereen die bewust is over het milieu en zijn of haar gezondheid.

Beste fastfood

Wie meer zin heeft in vegan junkfood moet opnieuw in Hasselt zijn, deze keer bij Botanique. De streetfoodbar focust zich op burgers, nacho’s en samengevat alles waar wij gelukkig van worden. Wanneer we weer onze dansbenen mogen lossmijten kan je de dag erna herstellen met behulp van de hangover-cocktails.

Beste keten

Tot slot won Greenway de prijs voor ‘beste keten’. Aanwezig in verschillende Belgische steden zorgen zij steeds opnieuw voor een lekkere en snelle plantaardige maaltijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greenway (@greenway_foods)

Lees meer Marie Claire op: Met deze 9 tips hou jij Veganuary vol, Met deze zoete vegan taarten hou jij de ‘Try Vegan’-maand makkelijk vol en 5 vegan adresjes om uit te proberen.

Tags: Belgian Vegan Award, Veganuary.